Під українським небокраєм книгу люблять і читають

Книга – це дивовижний винахід людства. Важко уявити, як би розвивалася людина, якби не була створена книга. Змінюються покоління, з’являються все нові і нові гаджети, але ніщо нам не замінить мудрі книги, які жили, живуть, і будуть жити та вчити людей бути добрими, справедливими, толерантними…

Щорічно у березні у книгозбірнях Лебединської громади проходить «Тиждень дитячої та юнацької книги», метою якого є прищеплення юним користувачам любові та дбайливого ставлення до книг, виховання потреби та підвищення інтересу до читання, підкреслення важливості книжки в житті кожної людини.

В бібліотечних закладах пройшло багато різнопланових заходів, у яких діти показали свої знання, уміння та творчі здібності.

Урок-подорож «З книгою жити – з добром дружити» пройшов у міській бібліотеці №3, а до Пристайлівської СБФ на літературну хвилинку «Казкова стежина» та презентацію книжкової виставки завітали юні жителі села.

Міська бібліотека №1 під час Тижня дитячого читання запропонувала відвідувачам переглянути новинки надходжень та зробила викладку довідкової літератури під гаслом «Чомучкам та Всезнайкам».

«Читаємо на канікулах» – під такою назвою відбулася зустріч зі школярами у Гринцівській СБФ. Діти переглянули запропоновану бібліотекаркою Сніжаною Ходзінською літературу, відповіли на питання вікторини «Що? Де? Чому?» та обговорили нещодавно прочитані книги.

Година спілкування «Наше дитинство – це дитяча країна» пройшла на канікулах для юних односельчан у Маловисторопській СБФ. Присутні на заході познайомилися з дитячими книгами та журналами, поспілкувалися та пограли в ігри.

Презентація книжкової виставки «Нам без книги ніяк не можна» відбулася у міській бібліотеці № 2. Під час заходу діти переглянули яскраві та цікаві книги, а провідна бібліотекарка Надія Демченко провела бібліографічний огляд дитячої літератури «Знання – це скарб, а Книга – ключ до нього».

Презентація книжкової вітрини «Книготерапія від письменника» та виставки малюнків динозаврів «Світ юрського періоду» у рамках Тижня дитячої та юнацької книги відбулася в центральній міській бібліотеці. Свої творчі роботи представили Артем та Ярослав Кудлай.

Цікаво та змістовно пройшла вікторина «Мандрівка у чарівний світ казки» в Ворожбянській СБФ. Діти наввипередки відповідали на запитання бібліотекарки Лариси Хуторної, і показали гарні знання української казки та казок народів світу.

Бібліотекарка Рябушківської СБФ Тетяна Кормілець для юних відвідувачів книгозбірні провела розважально-пізнавальну інформіну «Книги та діти – найкращі друзі!», а «Чарівним світом казки» подорожували школярі на весняних канікулах разом з керівником гуртка художнього читання Рябушківського СБК Яніною Шолудько.

Поділитися