Виплата державних соціальних допомог, житлових субсидій та пільг населенню громади

Питання щодо стану призначення державних соціальних допомог, житлових субсидій та пільг населенню Лебединської міської територіальної громади протягом 2022 року було детально розглянуто під час апаратної наради під головуванням виконуючого обов’язки міського голови Світлани ГОРОШКО.

За інформацією, наданою начальником управління праці та соціального захисту населення Валентиною ГУБСЬКОЮ, протягом 2022 року вчасно здійснювалися виплати державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, багатодітним сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, по догляду за особами похилого віку та з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які не мають права на пенсію. Загальна сума виплат за звітний період становить 81 677 тис. гривень.

Виплати особам з інвалідністю з дитинства та особам, які не мають право на пенсію за 2022 рік склали 22 226 тис. гривень. Сума виплат одержувачам державної допомоги сім’ям з дітьми протягом звітного періоду склала 14 185 тис. гривень. Виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям за звітний період склали 29 526 тис. гривень.

Сума виплат сім’ям, які отримують допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях за 2022 рік склала 6 100 тис. гривень. Станом на 01.01.2023 у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сім’ях виховується 25 дітей. Виплати цій категорії громадян за звітний період склали 2 874 тис. гривень.

На території громади проживає 174 дитини з інвалідністю. Відповідно до медичних висновків у 2022 році 48 дітей з інвалідністю Лебединської міської територіальної громади потребують отримання реабілітаційних послуг. Так, з початку 2022 року, за рахунок коштів державного бюджету у реабілітаційних установах України реабілітаційні послуги отримали 6 дітей з інвалідністю на загальну суму 95,7 тис. гривень та 8 дітей з інвалідністю за рахунок обласного бюджету.

На обліку в управлінні перебуває 385 громадян, які постраждали від аварії на Чорнобильській атомній електростанції (далі – ЧАЕС), яким у 2022 році виплачено компенсацій на загальну суму 1 164,8 тис. гривень.

Пільгами з оплати житлово-комунальних послуг з початку 2022 року скористались особи, які мають на це право на загальну суму 14,4 млн. гривень. Нараховано пільгу готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу на суму 219,6 тис. гривень.

У санаторіях України протягом 2022 року за рахунок коштів державного бюджету пройшли оздоровлення 1 ветеран війни, 5 учасників антитерористичної операції, 10 осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання та 20 ліквідаторів аварії на ЧАЕС на загальну суму 340,5 тис. гривень.

За рахунок коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади виплачено грошову допомогу 5 дітям загиблих учасників антитерористичної операції на суму 23,0 тис. гривень; 2 вдовам померлих учасників антитерористичної операції виплачено допомогу в сумі 10,0 тис. гривень, виплачено допомогу 2 пораненим учасникам антитерористичної операції на загальну суму 6,0 тис. гривень.

Пільгами на послуги зв’язку скористалися особи, які мають на це право, згідно із законодавством України, використано коштів із бюджету Лебединської міської територіальної громади на загальну суму 89,4 тис. гривень.

На здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян автомобільним транспортом у міському та приміському сполученні використано коштів – 420,2 тис. гривень, залізничним транспортом – 118,3 тис. гривень.

Надано пільги на житлово-комунальні послуги 17 особам з інвалідністю по зору І та ІІ груп на загальну суму 64,3 тис. гривень, 8 осіб з інвалідністю отримали пільговий доступ до мережі Інтернет (із 25% знижкою) на суму 4,5 тис. гривень, 19 особам виплачено компенсацію на поховання незастрахованих осіб працездатного віку на суму 11,0 тис. гривень, 11 особам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу, виплачено допомогу на суму 186,8 тис. гривень, одній родині виплачено допомогу на придбання адаптованого дитячого харчування на суму 4,3 тис. гривень.

З початку року трьом дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію, муковісцидоз виплачено грошову допомогу на суму 697,9 тис. гривень, 21 особі з інвалідністю на придбання засобів медичного призначення виплачено допомогу на загальну суму 153,7 тис. гривень. Забезпечено слуховими апаратами 3 осіб на суму 8,2 тис.гривень.

Виплачено щомісячних стипендій 3 особам, яким виповнилося 100 і більше років, на суму 14,1 тис. гривень. Призначено та виплачено компенсації за надання соціальних послуг 110 особам на суму 1 985,2 тис. гривень. Надано матеріальної допомоги за рішенням виконавчого комітету Лебединської міської ради на: подолання наслідків стихійного лиха; проведення лікування; інші не передбачувані випадки 103 громадянам на суму 60,0 тис. гривень. Виплачено одноразову допомогу членам добровольчого формування Лебединської міської територіальної громади  на загальну суму 2 460,0 тис. гривень.

Субсидією на оплату житлово-комунальних послуг скористалося 5 700 домогосподарств. Загальна сума призначених субсидій за 2022 рік складає 60 760,3 тис. гривень. За призначенням субсидії на тверде паливо та скраплений газ за січень-грудень 2022 року до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради звернулося 353 особи. Призначено субсидію на тверде паливо та скраплений газ готівкою 294 сім’ям  на загальну суму 1 121,2 тис. гривень.

Починаючи з 24 лютого 2022 року управлінням праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради отримано та видано населенню Лебединської міської територіальної громади благодійну та гуманітарну допомогу, отриману від: Сумської районної військової адміністрації; гуманітарного штабу при Сумській обласній військовій адміністрації; Товариства Червоного Хреста України; фонду «Рената Ахметова»; фонду підтримки громадян депутата Сумської обласної ради Віталія Калініченка; Львівської аграрної палати.

Станом на 01 січня 2023 року на обліку в Управлінні перебуває 1110 сімей з числа внутрішньо переміщених осіб, які отримують щомісячну адресну допомогу на проживання.

Поділитися