Інформаційна година для суб’єктів пробації на тему : «Дискримінація трудових відносин»

17 січня з метою правової освіченості суб’єктів пробації провідним інспектором Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Антоніною Магаляс спільно з фахівцем Лебединського бюро правової допомоги Іриною Лєвих, була організована та проведена інформаційна година для суб’єктів пробації на тему: «Дискримінація трудових відносин».

Метою заходу було надання роз’яснення для суб’єктів пробації, що рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: наданням жінкам рівних з чоловіками можливостей у громадсько-політичній і культурній діяльності, у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї. Охорони праці і здоров’я жінок, встановленням пенсійних пільг, створенням умов, які дають жінкам можливість поєднувати працю з материнством та інше.

«Особи, які вважають, що вони зазнали дискримінації у сфері праці, мають право звернутися із скаргою до органів державної влади, органів влади Автономної Республіки Крим, органів місцевого самоврядування та їх посадових осіб, Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та/або до суду». По завершенню заходу присутні отримали інформаційні буклети.

Поділитися