До уваги суб’єктів господарювання!

Повідомляємо, що Міністерство аграрної політики та продовольства України (далі Мінагрополітики) розпочало прийом заявок від підприємств сектору харчової промисловості та агропромислового комплексу для включення їх до переліку об’єктів критичної інфраструктури відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2022 р. № 1384 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 9 жовтня 2020 р. № 1109 «Деякі питання об’єктів критичної інфраструктури».

Зазначеними змінами, зокрема, Мінагрополітики визначено секторальним органом у сфері захисту критичної інфраструктури, відповідальним за сектор харчової промисловості та агропромислового комплексу.

Мінагрополітики відповідно до наказу від 21.12.2022 № 1049 утворено робочу групу з ідентифікації та категоризації об’єктів критичної інфраструктури в секторі харчової промисловості та агропромислового комплексу.

Документи з супровідним листом довільної форми надсилаються на поштову адресу Мінагрополітики: 01001, м. Київ, вул. Хрещатик, 24 або на е- mail: agro-ki@minagro.gov.ua

Після розгляду робочою групою надісланого пакету документів приймається рішення щодо наданню підприємству статусу об’єкта критичної інфраструктури та його категоризації.

Секторальний перелік об’єктів критичної інфраструктури формується Робочою групою, затверджується Мінагрополітики і в установленому порядку подається до уповноваженого органу із захисту критичної інфраструктури (Держспецзв’язок).

Статус об’єкта критичної інфраструктури може надавати пріоритетність у забезпеченні електроенергією та впливати на бронювання військовозобов’язаних працівників.

Як подати документи для включення підприємства до переліку об’єктів критичної інфраструктури можна дізнатись за посиланням: https://minagro.gov.ua/naprvamki/kritichna-infrastruktura/vklyuchennva- pidpriyemstv-do-pereliku-obyektiv-kritichnoyi-infrastrukturi.

З повним алгоритмом дій для подачі заявок можна ознайомитись на ресурсах Міністерства аграрної політики та продовольства України за посиланням: https://minagro.gov.ua/news/minagropolitiki-rozpochalo-zbir-zayavok- z-metoyu-fiksaciyi-obvektiv-kritichnovi-infrastrukturi-vazhlivih-dlya-prodovolchoyi- bezpeki-denis-bashlik

Приклад розрахунку категоризації об’єкта критичної інфраструктури та алгоритму дій для подачі заявок додаються.

Поділитися