Торгівля людьми проблема сучасного світу

У рамках  Всеукраїнської  акції «16 днів проти насильства» на базі Сумського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» у Сумській області, управління праці та соціального захисту населення  спільно з Лебединським міським центром соціальних служб та Лебединським бюро правової допомоги провели просвітницький захід до Міжнародного дня боротьби з рабством на тему: «Торгівля людьми проблема сучасного світу». Метою заходу підвищити рівень обізнаності людей про всю небезпеку, яку несе проблема торгівлі людьми.

Війна змусила багатьох українців шукати прихистку в безпечніших регіонах країни та за кордоном. Ми розуміємо, що частина людей виїхала до Європи, частина переміщена всередині держави і частина людей примусово вивезені на територію рф та рб.  Однак у скрутній ситуації їхньою розгубленістю і незнанням можуть скористатися торгівці людьми. Ризики величезні, тому що люди залишились без житла, без грошей, без праці.

Під час заходу обговорили:

1.Загальні правила безпеки, а саме: 

При виїзді за кордон потрібно обов’язково офіційно зареєструватися на тимчасове проживання;

Постійно бути в контакті з рідними, друзями, близькими. Повідомити  їм своє місцезнаходження. Дати адреси та телефони людей, з якими можна зв’язатися, якщо ви не виходите на зв’язок; 

Ніколи не давати в руки незнайомця свій телефон;

Не брати гроші від незнайомця та не дозволяти йому платити за себе, щоб  не потрапити в залежність від нього;

Завжди мати під рукою телефони екстрених служб, дипломатичних представництв, консульських організацій в країні перебування. А також міжнародних організацій, відомих волонтерських громадських організацій, яким можна довіряти, щоб шукати у них захисту.

2. Правила безпеки документів.

3. Правила безпеки при влаштуванні на роботу.

4. Як їздити у транспорті.

5. Куди звертатися за правовою та психологічною допомогою. 

6. Правила безпеки дітей, а саме:

Діти також можуть стати жертвами торгівців людьми. Тому потрібно пильнувати їх і дотримуватись цих простих правил:

Не залишати дітей без нагляду;

Пришити до одягу дитини бірку з її даними: ім’я та прізвище, дата народження, контактний телефон батьків та  адреса. Або покласти в кишеню дитячого одягу записку з таким самим текстом.  

“Діти не можуть захистити себе, адже не завжди розуміють, що з ними відбувається. А коли все ж таки щось трапилось, необхідно звернутися до правоохоронців або дипломатичних представництв, щоб отримати кваліфіковану допомогу”.

Переглянули тематичний відеоролик «Життя на продаж».

На завершення заходу присутнім були роздані буклети та пам’ятки.

Поділитися