1 грудня Всесвітній день боротьби зі СНІДом

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» на базі Лебединської міськрайонної філії Сумського обласного центру зайнятості управління праці соціального захисту населення спільно з Лебединським міським центром соціальних служб провели лекцію на тему «Шляхи зараження, профілактика та боротьба з ВІЛ/СНІДом».

Щороку 1 грудня відповідно до рішення Всесвітньої організації здоров’я та рішення Генеральної Асамблеї ООН прийнятими 1988 року  відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. З того часу минуло більше 30 років але проблема боротьби з поширенням ВІЛ інфекції/СНІДу залишається досить актуальною для багатьох країн світу.

Метою Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом є підвищення обізнаності населення про ВІЛ-інфекцію/СНІД і демонстрація міжнародної солідарності перед загрозою пандемії. Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це ще одна можливість дізнатися про факти щодо поширеності ВІЛ-інфекції і втілити знання у практику. Якщо люди розуміють, як передається ВІЛ-інфекція, як їй можна запобігти та усвідомлюють сьогоднішню реальність життя з ВІЛ – вони можуть за допомогою цих знань дбати про власне здоров’я і здоров’я інших та толерантно ставитися до тих, хто живе з ВІЛ-інфекцією

Сьогодні вже немає людини, яка б не чула про ВІЛ, СНІД. Багато людей в Україні вважають себе обізнаними з цього питання. Проте більшість молодих людей вважають, що ця проблема – це щось далеке, що вона їх не стосується і не буде стосуватися в майбутньому. Факти доводять протилежне – кожного року фіксують все більше випадків захворювань на СНІД.

Незважаючи на успіхи медицини, ВІЛ/СНІД все ще залишається невиліковною хворобою.

В цей день одягають червону стрічку так як -«Червона» (перевернене «V») стала символом нашого співчуття, підтримки і надії на майбутнє без ВІЛ. Найбільша надія, пов’язана з цим проєктом, – це те, що до першого грудня, Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/СНІДом, ці стрічки носитимуть у всьому світі».

Будьте обізнаними і бережіть себе.

Поділитися