СИНЯ СТРІЧКА – МІЖНАРОДНИЙ СИМВОЛ ЗАХИСТУ ДІТЕЙ ВІД НАСИЛЬСТВА У ВСІХ ЙОГО ПРОЯВАХ

Насильство в сім’ї – це болюча тема для нашого суспільства, а особливо зараз.  Її небезпечність полягає в тому, що прояви жорстокості та насильства в сім’ї не лише руйнують гармонію родинних стосунків, а й виступають передумовою злочинності в суспільстві загалом. Особливо кричущою ця проблема є тим, що від неї страждають діти. Діти не лише спостерігають за насильством у своїй сім’ї, а й дуже часто самі є жертвами такого насильства з боку батьків та інших членів сім’ї. Дуже часто у майбутньому вони переносять цей негативний досвід у власне життя.

Сьогодні в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» відбулася вулична акція «Синя стрічка міжнародний символ захисту дітей від насильства у всіх його проявах». Мета акції донести населенню, що потрібно бути уважними до людей а особливо до дітей, які нас оточують і не залишати їх у біді.

В ході акції всі учасники прикріпили синю стрічку – яка є міжнародним символом захисту дітей від насильства у всіх його проявах.  В акції взяли участь заступник міського голови Олена Кірєєва, спеціалісти УПСЗН виконкому Лебединської міської ради, представники сектору превенції  відділення поліції № 3 (м. Лебедин) Сумського районного управління поліції Головного управління національної поліції в  Сумській області.

Під час акції учасники роздали буклети та пам’ятки з контактами установ і закладів з підтримки постраждалих від домашнього насильства та торгівлі людьми.

Бережіть себе та своїх дітей!!!

Поділитися