Відбулася позачергова 29-та сесія Лебединської міської ради

18 листопада відбулася позачергова 29-та сесія Лебединської міської ради VIII скликання.

Перед початком роботи депутати та присутні в залі вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих за свободу, незалежність та територіальну цілісність України і, в першу чергу, нашого земляка Богдана БОГДАНОВА, якого цього дня проводжають в останню путь.

Напередодні Дня працівників сільського господарства, виконуюча обов’язки міського голови Світлана ГОРОШКО привітала керівників аграрних підприємств Лебединської громади з професійним святом і вручила їм грамоти.

Перед початком засідання сесії, на вимогу депутатського корпусу, був запрошений старший майстер Лебединської дільниці філії «Сумський РЕМ» Олександр КУРОЧКА, який роз’яснив депутатам і громадськості стан справ з аварійними відключеннями у громаді.

Всі питання, які виносилися на розгляд сесії, були попередньо опрацьовані на засіданні постійної комісії з питань планування, бюджету, фінансів, ринкових реформ і управління комунальною власністю і стосувалися внесення змін до відповідних програм.

Так, депутати прийняли зміни до «Програми економічного і соціального розвитку Лебединської міської територіальної громади на 2022 рік», якими, зокрема, передбачається виділення коштів у сумі 1 млн 350 тис. гривень для ДФТГ №1 м. Лебедин на забезпечення форменим зимовим одягом тероборонівців.

Відповідно до внесених змін, виділили кошти і на придбання генераторів для старостинських округів Лебединської громади з метою забезпечити населення водопостачанням.

Місцеві обранці підтримали зміни у сфері житлово-комунального господарства і проголосували за виділення 580 тис гривень на придбання технічної солі для підсипки доріг і тротуарів на території всієї громади у зимовий період.
До слова, на сьогодні громада забезпечена посипковим матеріалом лише на 30% від потрібного обсягу.

Депутати затвердили зміни до комплексної програми «Освіта Лебединської міської територіальної громади у 2022-2024 роках», якими, з-поміж іншого, спрямували кошти на поточні ремонти укриттів у освітніх закладах, придбання бензопил і двох шкільних автобусів, а також на забезпечення аварійними джерелами живлення – генераторами заклади дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти на території всієї громади.

Після розгляду всіх питань порядку денного, на запрошення депутата від ВО «Батьківщина» Ігоря БУДНИКА, перед присутніми виступив начальник КП «Лебединський ЖЕК» Іван СОЛОВЕЙ і надав пояснення стосовно рівня обслуговування населення і роботи підприємства.

Прийняті рішення позачергової 29-ї сесії Лебединської міської ради VIII скликання оприлюднені на офіційному сайті Лебединської міської ради у розділі «Документи».

Поділитися