Взірці мужності та відваги

14 жовтня українці відзначають чотири великих свята: День захисників і захисниць України, День святої Покрови Пречистої Богородиці, річницю створення Української повстанської армії (УПА), День українського козацтва.

Сьогодні найважливішим з них для країни та кожного українця є День захисників і захисниць України – свято звитяги українського лицарства, свято тих, хто боронить сьогодні рідну землю від загарбників та дозволяє нам жити звичайним життям, день пам’яті та пошани усіх, хто віками боровся за Україну.

У цей день хочеться просто подякувати нашим Захисникам і Захисницям за Вашу відданість своїй державі та українському народу, за надзвичайну сміливість та відвагу, з якими Ви здобуваєте перемоги на фронтах війни, за Вашу безмежну мужність і героїзм. Дякуємо!!!

До Дня захисників та захисниць України та Дня українського козацтва у бібліотеках Лебединської громади було проведено ряд заходів.

У Кам’янській СБФ з приводу свята відбулася зустріч з військовими ЗСУ. Наші славні Захисники познайомилися з бібліотекою, переглянули, запропоновану бібліотекарем Світланою Левченко тематичну книжкову виставку, та висловили своє бачення мирного майбутнього країни.

Відбулася презентація книжкової виставки-інсталяції «За свободу, за долю, за народну волю!» до Дня українського козацтва для юних відвідувачів у Маловисторопській СБФ.

В міській бібліотеці №1 оновлено постійно діючий куточок «Героям Слава!», де представлено тематичну літературу від Майдана до ООС та фотографії воїнів-земляків, що загинули в АТО. На жаль, після війни кількість фото на виставці значно збільшиться. Вічна пам’ять та шана загиблим Героям…

Юні мешканці села Куданівка завітали до міської бібліотеки №3 на інформаційну годину «Захисники України: історія і сучасність». Бібліотекар Катерина Венжега розповіла присутнім про героїчні подвиги козацтва та про героїзм наших Захисників сьогодні у місцях безпосереднього проведення воєнних дій. Діти познайомилися із запропонованою літературою та вшанували пам’ять загиблих воїнів хвилиною мовчання.

В центральній міській бібліотеці відбулася акція «Привітай Захисників листівкою». На абонементі для дітей та юнацтва відбулося засідання гуртка «Смайлики-читайлики», під час якого діти виготовляли вітальні листівки для воїнів під гаслом «Дорога додому», які будуть передані у військові частини.

У Червленівській СБФ для відвідувачів бібліотеки відбулася презентація книжкової викладки «Нація нескорених: від козацтва до сьогодення» до Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва. З відвідувачами книгозбірні бібліотекар Олена Щепкова провела бесіду «Мужність і відвага крізь покоління».

Міська бібліотека №2 презентувала відвідувачам книжкову виставку – портал «Українці – нація героїв», а Московськобобрицька СБФ провела інформаційну хвилинку « Хай буде вільна Україна, на всі віки, на всі часи».

Декілька святкових заходів пройшли у Боровеньківській СБФ. Для жителів села відбулася презентація книжкової виставки «Козацький дух непереможний» та урок мужності за збіркою «Героям слава»: про героїв фронту і тилу.

З цікавістю та захопленням відвідувачі бібліотеки взяли участь у майстер-класі «Оберіг для справжнього воїна», учасники якого виготовляли янголів-оберегів з малюнками та листівками побажань «Повернись живим!». Для підтримки бойового духу українських воїнів до оберегів додали спільний лист з привітаннями та найкращими побажаннями.

Ми також приєднуємося до флешмобу привітань і щиро вітаємо наших героїчних Захисників зі святом! Нехай щира любов до України, народна повага і підтримка надають Вам сил у благородній справі захисту Батьківщини, та встановленні миру і спокою на рідній землі. Хай вбереже Вас Господь, а Пресвята Богородиця закриє Вас своїм покровом. Героям України слава!!!

Поділитися