Стан готовності Лебединської громади до опалювального періоду 2022-2023 років

Саме це питання було сьогодні детально розглянуто під час планової апаратної наради.

КП «Лебединтеплоенерго» є юридичною особою, створеною згідно вимог чинного законодавства України. Пріоритетним основним напрямком діяльності КП «Лебединтеплоенерго» є забезпечення тепловою енергією житлового фонду, соціальної сфери та інших споживачів. КП «Лебединтеплоенерго» є природним монополістом в галузі теплопостачання міста.

Підприємством укладені договори на послугу з постачання теплової енергії на 2022 рік із 10 споживачами – юридичними особами та 92 споживачами – фізичними особами. У господарському віданні знаходяться 6 котелень та 1 топкова, які обладнані 24 котлами загальною потужністю 15,3 Гкал. В котельнях для виробництва теплової енергії використовується як природний газ, так і альтернативні види палива (дрова, пелети). На котельнях встановлено 3 котли з використанням пелет, 7 котлів з використанням дров.

Для транспортування теплової енергії підприємство експлуатує теплові мережі загальною довжиною 4.6 км (у 2-трубному вимірі).

Попри складне фінансове становище, підприємством в рамках наявних фінансових і людських ресурсів виконано наступні заходи:

– проведено лабораторні вимірювання електрообладнання і заземлюючих пристроїв, ремонт і технічне обслуговування обладнання електричних і теплових установок та мереж, ремонт вікон на котельні по вулиці Тараса Шевченка після обстрілів, зварювальні роботи на повітряних тепломережах по котельнях на вулицях Руднєва, Першогвардійська та туп. Олешнянський;

– проведено промивку та гідравлічні випробування теплових установок та теплових мереж, укомплектовано підприємство аварійним запасом необхідного обладнання, ремонт покрівлі на котельнях за адресами:Першогвардійська, Тараса Шевченка, Сумська;

– замінено запірно-регулюючу арматуру, відновлено теплову ізоляцію після зварювальних робіт по котельнях по вулицях Руднєа, туп. Олешнянський, Першогвардійська,18;

–замінено запірної арматури на подавальному трубопроводі по котельні по вул. Першогвардійська;

– проведено ремонт підкачуючої водяної станції по котельні по вул. Руднєа;

– проведено ремонт каналізаційної системи по котельні по вул. Першогвардійська.

На сьогоднішній день інспекцією Держенергонагляду підписані Акти готовності підприємства до опалювального періоду 2022-2023 р.р.

Особливу увагу хочу звернути на придбання палива для сталого проходження опалювального сезону. Для цього 12.09.2022 року укладено договір на постачання природнього газу з підприємством ГК «Нафтогаз Трейдінг», а також заключено договори на постачання дров з місцевим виробником дров ДП «Лебединське лісове господарство» на суму 49,9 тис. грн. та 515,4 тис. грн. Проведено тендерні закупівлі. Кошти на забезпечення котелень альтернативними видами палива виділено міською радою. На даний час придбано дрова в кількості 72 м3 дров на суму 63,3 тис. грн.

КП «Лебединтеплоенерго» повідомляє, що до опалювального періоду 2022-2023 років підприємство підготовлено і повною мірою може забезпечувати повний цикл теплопостачання (виробництво, транспортування та постачання теплової енергії) для споживачів м. Лебедин.

Поділитися