Дотримання заходів безпеки

Шановні громадяни, доводимо до вашого відома інформацію стосовно дотримання заходів безпеки при пересуванні територією Лебединської громади.

За повідомленням військових, для виконання бойових задач по обороні територіальної цілісності України, за наказом командування ЗСУ, на території Лебединської ОТГ було встановлено ряд мінно-вибухових загороджень, такі ділянки помічені табличками та знаками із написом: «МІНИ», «ОБЕРЕЖНО МІНИ», «СТОП МІНИ» та подібного застережного змісту чи червоною стрічкою із білим пробілом.

А тому, пересуваючись територією громади, варто дотримуватись певних правил.

Не заїжджати автомобільною чи іншою сільськогосподарською технікою у тому числі гужовою, а також не заходити громадянам, у тому числі не випасати худобу на території з позначенням ЗАМІНОВАНО у вищенаведеному порядку, включаючи засіяні чи засаджені раніше поля.

При переміщенні сільськогосподарської техніки з однієї ділянки обробітку на іншу бути вкрай обережними та не з’їжджати вглиб узбіччя основних доріг та перехресть. Збирати врожай на замінованих ділянках ЗАБОРОНЕНО.

При будь-якій необхідності переміщення техніки, враховуючи проведення будь-яких ремонтних чи інших робіт та для уточнення інформації щодо замінованих ділянок полів в обов’язковому порядку звертатись через представників міської влади чи керівників підприємства, установ, організацій до військової частини для надання допомоги у пересуванні (проїзді, проході, тощо) відповідною територією.

При виявленні підозрілих предметів схожих на вибухові, нерозірваних ракет, мінометних мін чи інших снарядів не чіпати таких, а позначити дане місце і негайно повідомити службу з надзвичайних ситуацій чи поліцію.

Поділитися