Співпраця з волонтером – дієвий спосіб роботи із засудженими

З початком війни життя людей змінилося, змінилися цінності, погляди на життя… Ми по іншому почали дивитися на деякі речі… У нашому лексиконі з’являються нові слова, значення яких, можливо, не всім відомо. З метою патріотичного виховання та інформування, 09.09.2022 року працівниками Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з волонтером пробації Анною Заболотною на базі Центру позашкільної освіти було проведено соціально – виховний захід інформаційного характеру для осіб, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень на тему: «Колабораціонізм та його наслідки!».

Волонтер пробації розповіла присутнім, що: «колабораціонізм – це співпраця населення або громадян держави з ворогом в інтересах ворога-загарбника на шкоду самій державі чи її союзників і участь у переслідуванні патріотів країни, громадянином якої є колаборант». Крім цього Анна Заболотна роз’яснила учасникам заходу які ж саме діяння вважаються злочином, та яке покарання передбачене за їхні вчинення.

Співпраця з волонтером є одним з дієвих методів роботи із суб’єктами пробації.

Волонтер – це фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних з пробацією, на добровільній  та безоплатній основі. Тому, запрошуємо небайдужих громадян з активною життєвою позицією для здійснення волонтерської діяльності в роботі із особами засудженими  до покарань,  не пов’язаних з позбавленням волі. За детальною інформацією звертатися до Сумського сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області за адресою: вул. Героїв Майдану, 11, м. Лебедин, Сумська область, 42200.

Поділитися