Епідемічна ситуація ускладнюється з кожним тижнем

За минулий тиждень по Лебединській громаді зареєстрований 91 хворий на коронавірус, в тому числі 10 дітей з міста і 1 дитина з старостинських округів громади. Станом на 11 вересня на COVID-19 хворіють 123 жителі громади (в тому числі 19 дітей та 5 медичних працівників).

З розрахунку на 100 тисяч населення показник захворюваності складає 292,1, що значно нижче від показників більшості інших територіальних громад Сумського району. Найвищі показники захворюваності у розрахунку на 100 тисяч населення зареєстровані по Верхньосироватській сільській ОТГ – 1287,5, та по Сумській міській територіальній громаді – 919,2. Таке різке зростання показників свідчить про подальше ускладнення епідемічної ситуації і є небезпечним для здоров’я жителів Сумської області, в тому числі і Лебединської громади. За минулий тиждень від коронавірусної хвороби померли 10 громадян області, в тому числі і один випадок – по нашій громаді.

За суботу, 10 вересня зареєстровано 4 хворих на COVID-19.

На поточному тижні, у понеділок, 12 вересня, з лікарні від сімейних лікарів та лікарів-ФОПів надійшло 17 екстрених повідомлень, 11 з яких стосувалися хворих коронавірусом.

За минулий 36 тиждень по громаді зареєстровано також хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції – 235 осіб, з них 81 дитина.

З метою профілактики високої захворюваності на COVID-19 і ГРВІ рекомендуємо уникати контакту з особами, які мають явні симптоми вказаних хвороб. Обмежте своє перебування у місцях великого скупчення людей. Якомога частіше провітрюйте приміщення, вологе прибирання приміщення проводьте з використанням дезінфікуючих засобів. Частіше мийте руки, уникайте обіймів, поцілунків і рукостискань. Не торкайтесь очей, носа і рота немитими руками. Ведіть здоровий спосіб життя, забезпечуйте повноцінне харчування з високим вмістом вітамінів.

Бережіть себе від цієї недуги, дотримуйтесь протиепідемічних правил та проводьте щеплення проти COVID-19.

Завідуючий Лебединським відділенням ДУ «Сумський ОЦКПХ МОЗ» Василь БРАГА

Поділитися