Міський голова Олександр БАКЛИКОВ взяв участь у засіданні Ради з відновлення та розвитку економіки Сумської області

Цими днями Лебединський міський голова Олександр БАКЛИКОВ взяв участь у засіданні Ради з відновлення та розвитку економіки Сумської області, під час якого було схвалено проєкт економічної Стратегії Сумщини на 2022-2024 роки. Участь у засіданні взяли очільники багатьох міст Сумської області, які мали можливість озвучити свої пропозиції щодо реалізації стратегії економічного розвитку громад області.

Документ містить аналіз сценаріїв та систему підходів до розвитку економіки регіону, а також набір ідей для формування сучасної філософії життя у прикордонні. Ключовими елементами стратегічного бачення Сумщини визначено:

1) багатовікові європейські цінності притаманні жителям регіону;

2) потужну безпекову сферу;

3) експорт технологічних продуктів на європейський та світовий ринки;

4) орієнтацію на власні ресурси та місцевих товаровиробників для забезпечення енергетичної та продовольчої безпеки регіону;

5) інноваційність економіки регіону, яка забезпечуватиметься відкритістю до амбітних розвиткових проєктів та партнерством науки, бізнесу і влади;

6) досягнення рівня людського розвитку вищого за середньоукраїнське значення.

Каталог проектних ідей, спрямованих на досягнення стратегічного бачення Сумщини, містить 45 проектів у розрізі 5 пріоритетних напрямів:

• «Безпековий регіон»,

• «Промисловий комплекс»,

• «Аграрний сектор»,

• «Людський потенціал»,

• «Економічні інновації».

Надалі сумісна робота над реалізацією економічної Стратегії Сумщини!

Поділитися