Інформаційна година для суб’єктів пробації

17 січня з метою правової освіченості суб’єктів пробації працівниками Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно із фахівцем сектору «Лебединське бюро правової допомоги» Євгенією Логвіненко, дотримуючись карантинних вимог, проведено інформаційний захід для суб’єктів пробації на тему: «Доступ до безоплатної правової допомоги». Цього дня присутні дізнались, що таке безоплатна правова допомога, як реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу, де її можна отримати та інше.

Безоплатна правова допомога – правова допомога, яка ґарантується державою та повністю або частково надається за рахунок коштів Державного бюджету, місцевих бюджетів та інших джерел. На сьогодні отримати безоплатну правову допомогу можна в центрах та бюро системи БПД (усього в Україні їх понад 500) або дистанційно (телефоном чи онлайн).

«Право на безоплатну вторинну правову допомогу мають категорії осіб, які визначені Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Для отримання вторинної правової допомоги, зокрема, призначення адвоката для відновлення порушених прав у суді, слід надати до місцевого центру відповідні документи. Протягом 10 днів центр перевірить документи та прийме рішення про надання безоплатної вторинної допомоги». «Вже традиційні зустрічі з фахівцями Лебединського бюро безоплатної правової допомоги є досить корисними для суб’єктів пробації, тому що засуджені мають можливість отримати безкоштовну інформацію, яка допомагає захисти себе в рамках правового поля», – підсумував начальник Сумського районного сектору № 3 філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух.

Поділитися