Бібліотека сьогодні

У сучасному світі бібліотеки стають медіа-центрами, необхідними більшості населення. Та повернути цікавість жителів громади до бібліотек, розвивати в них інформаційну культуру та медіаграмотність, можна лише за умови зміни бібліотек, їх осучаснення, перетворення на інформаційний центр громади. І це відбувається вже сьогодні.

Міська бібліотека №1 була відкрита у 1952 році. У цьому році у книгозбірні ювілей – 70 років. Та вік не завада, адже сьогодні книгозбірня йде з часом у ногу.

У бібліотеці користувачам легко отримати інформацію,та не лише з книг, а і за допомогою мережі Інтернет та WI-FI –як зі своїх гаджетів, так і на сучасних комп’ютерах закладу. Бібліотечні працівники допоможуть зробити презентацію, відеоролик, роздрукувати необхідне на принтері. Усе це дає можливість творчо розвиватись та навчатись усім бажаючим.

У минулому році в заклад було придбано за кошти місцевого бюджету телевізор з екраном 50 дюймів та SMART-приставкою, який стане великою підмогою працівникам книгозбірні при проведенні масових заходів. Крім цього, відвідувачі бібліотеки у вільний час зможуть подивитись улюблений фільм чи мультик на великому екрані.

А днями бібліотечний заклад отримав сучасні письмові столи, які стали окрасою читального залу.

Запрошуємо всіх бажаючих більше пізнавати, навчатись, творити до затишного залу бібліотеки. Тут можна не лише почитати новенькі книги чи журнали, погортати місцеві газети чи переглянути фільм, а і поспілкуватися, вивчити уроки, пограти в ігри тощо. Перетворення тихих бібліотек у сучасні інформаційні центри триває, і це лише перші кроки на довгому шляху реформ.

Поділитися