Рятувальники роз’яснюють населенню правила безпечної поведінки на льоду

Сьогодні працівники Сумського районного управління Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області провели профілактичний рейд по водним об’єктам Сумського району. Місцевим рибалкам на р. Вільшанка поблизу м. Лебедин були доведені до відома заходи безпеки на льоду та інформація про те, як діяти, якщо ви провалилися під лід.

Рятувальники провели профілактичні бесіди з громадянами. Людей ознайомили щодо ситуації з надзвичайними подіями на водних об’єктах області та району, з основними причинами, які призводять до нещасних випадків. Працівники Служби порятунку наголосили, що перебування на водних об’єктах вкритих льодом потребує особливої обережності та відповідальності. Перебуваючи на водоймах, які взимку вкриті льодом, рибалкам треба слідкувати один за одним, щоб у екстремальній ситуації встигнути вчасно надати необхідну допомогу. Крім того, фахівці застерегли, що лід є безпечним, коли його товщина не менше 7-ми сантиметрів для однієї людини та 15-и см – для групи осіб. Для того, щоб присутні могли зорієнтуватися без лінійки, рятувальники поділилися знаннями, як розпізнати за кольором й іншими ознаками достатню для руху кригу. У періоди ж відлиг та нестійких погодних умов треба взагалі утримуватись від виходів на річки та озера, оскільки лід втрачає міцність і стає вкрай небезпечним.

Для кращого засвоєння отриманої інформації, рибалкам роздали тематичні пам’ятки. Рятувальники вкотре звертаються до громадян, щоб попередити нещасні випадки, перебуваючи на водоймах, не легковажте та не нехтуйте застереженнями. Дотримання простих, але вкрай важливих правил вбереже вас від біди!

Поділитися