Виконавчий комітет Лебединської міської ради закликає мешканців громади знизити користування громадським транспортом у години «пік»

Останнім часом до виконавчого комітету Лебединської міської ради почастішали звернення від жителів громади щодо врегулювання пасажиропотоку у громадському транспорті, особливо у ранкові години «пік».

Через посилення карантинних обмежень у зв’язку з перебуванням Сумської області, і Лебединської громади зокрема, у, так званій, «червоній» зоні та суворим контролем правоохоронних органів за виконанням протиепідемічних вимог, у громадському транспорті перевезення пасажирів здійснюється чітко в межах кількості місць для сидіння, передбачених технічною характеристикою транспортного засобу. Тому водіям громадського транспорту доводиться відмовляти у перевезенні пасажирів, якщо їхня кількість перевищує дозволену норму.

Заручниками даної ситуації, зазвичай, стають вихованці місцевих закладів освіти, які не мають іншої можливості дістатися до місця призначення, здебільшого, через заповненість громадського транспорту пільговими категоріями населення.

Тому, виконавчий комітет Лебединської міської ради звертається до жителів громади, яким не потрібно поспішати на роботу чи навчання, виявити розуміння та співучасть і, по можливості, не користуватися громадським транспортом у години «пік», у першу чергу, щоб знизити ризик захворюваності на COVID-19.

Нагадаємо, станом на сьогодні Сумська область входить до складу 18 областей України, які перебувають у «червоній» зоні, яка визначається найвищим рівнем епідемічної небезпеки.

Поділитися