Міністерство інфраструктури України надало роз’яснення щодо роботи пересувних відділень поштового зв’язку у громаді

У Лебединській громаді впроваджують проєкт пересувного відділення «Укрпошти» у сільській місцевості.

Проте, це нововведення викликало безліч запитань у жителів громади. Нещодавно виконавчий комітет Лебединської міської ради отримав від Міністерства інфраструктури України відповідь на лист стосовно скорочення поштових відділень АТ «Укрпошта» у сільських населених пунктах, у якому надано роз’яснення щодо роботи пересувних відділень поштового зв’язку.  

Так, через значну збитковість більшості сільських відділень, низьке завантаження персоналу та падіння обсягів основних послуг, зношеність та незадовільний стан приміщень ВПЗ, що потребують суттєвих інвестицій в ремонт та технічне переоснащення, – АТ «Укрпошта» впровадило новий формат роботи відділень, при якому частина нерентабельних стаціонарних сільських ВПЗ змінюється на пересувні відділення.

«Новий формат обслуговування спрямований на покращення якості надання послуг поштового зв’язку, оскільки дає змогу якнайповніше охопити населення країни, навіть віддалених населених пунктів, послугами поштового зв’язку», – повідомляється у листі.

У Міністерстві інфраструктури запевняють, що при цьому порядок надання послуг поштового зв’язку на дому не зміниться, листоноші, як і раніше, прийматимуть та доставлятимуть поштові відправлення, періодичні друковані видання, здійснюватимуть виплату пенсії та грошової допомоги, переказів, реалізуватимуть знаки поштової оплати тощо.

У листі також зазначено, що органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи відповідно до частини 1 статті 6 Господарського кодексу України не можуть втручатися у господарські відносини акціонерного товариства, яким є «Укрпошта». Окрім того, Товариство діє на принципах повної господарської самостійності та самоокупності і самостійно визначає свою організаційну структуру, встановлює чисельність працівників і штатний розпис.

Поділитися