Депутати проігнорували засідання комісій

Депутати Лебединської міської ради проігнорували засідання комісій, які відбуваються щоразу перед проведенням сесії.

Сьогодні у приміщенні міської ради було заплановано проведення депутатських комісій, про які заздалегідь попередили місцевих обранців. Комісії мали відбутися за наступним розкладом:
• о 9:00 – постійна комісія з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі та побутового обслуговування населення, охорони навколишнього природного середовища;
• о 9:30 – постійна мандатна комісія з питань регламенту, депутатської етики, діяльності ради і самоврядування та правопорядку;
• о 10:00 – постійна комісія з питань планування, бюджету, фінансів, ринкових реформ і управління комунальною власністю;
• об 11:00 – постійна комісія з питань охорони здоров’я, молоді, освіти, культури, соціального захисту населення, ЗМІ;
• об 11:30 – постійна комісія з питань житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури, регулювання земельних відносин.

Депутати майже у повному складі зібралися на території міськради, проте, так і не приступили до виконання свої обов’язків, які чітко визначені Законом України «Про статус депутатів місцевих рад», у якому значиться, що «депутат місцевої ради зобов’язаний брати участь у роботі ради, постійних комісій та інших її органів, до складу яких він входить, всебічно сприяти виконанню їх рішень».

Варто зазначити, що на розгляд депутатському корпусу запропоновано близько 30-ти (не політичних, а господарських питань), на термінове вирішення яких вже другий місяць поспіль чекає вся Лебединська громада. Це саме ті питання, які депутати не захотіли вирішити на попередніх сесія міської ради, які скликалися 10-го та 29-го вересня 2021 року.

Натомість обранці вирушили в інше місце для проведення свого зібрання, про яке напередодні пізно ввечері повідомив, відсторонений від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування, секретар ради Дмитро Коваленко, оприлюднивши так зване розпорядження на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Нагадаємо, напередодні на офіційному сайті Лебединської міської ради з дотриманням визначених законодавством строків, було оприлюднено розпорядження чинного міського голови Олександра Бакликова від 22.10.2021 № 161-ОД “Про скликання позачергової двадцять першої сесії Лебединської міської ради восьмого скликання”, яка має відбутися 25 жовтня о 10 годині у приміщенні Лебединської міської ради за адресою: вулиця Сумська, 12.

Поділитися