Організація перевезення дітей шкільними автобусами у Лебединській міській територіальній громаді

Питання стану організації перевезення дітей шкільними автобусами у Лебединській міській територіальній громаді сьогодні детально розглядалося під час апаратної наради під головуванням міського голови Олександра Бакликова. За інформацією тимчасово виконуючого обов’язки начальника управління освіти, молоді та спорту Вікторії Нечипоренко, перевезення дітей шкільними автобусами здійснюється у відповідності з діючими нормативно-правовими актами України із забезпечення безпеки дорожнього руху, перевезень пасажирів автобусами.

Для забезпечення перевезення дітей та учнів до місць отримання освіти та у зворотному напрямку на балансі Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради перебуває 19 шкільних автобусів, якими підвозяться 550 учнів (100% від потреби). Кожен автобус має відповідно оформлені документи: технічний паспорт транспортного засобу, паспорт автобусного маршруту. Станом на 01.10.2021 Управлінням патрульної поліції в Сумській області проведено обстеження маршрутів руху шкільних автобусів та затверджені і погоджені паспорти шкільних автобусів. Управлінням освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради проведена підготовча робота щодо здійснення перереєстрації транспорту, який перебував на реєстрації у відділі освіти Лебединської районної державної адміністрації.

В Управлінні освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради відповідно до чинного законодавства наявна документація з організації підвезення учнів до місця навчання та у зворотному напрямку. Видаються відповідні накази. Розроблено та затверджено Положення про порядок використання шкільного автобуса. Питання організації підвезення дітей та учнів до закладів загальної середньої освіти розглядаються на нарадах керівників закладів освіти. Графіки руху автобусів складені з урахуванням потреб здобувачів освіти та зручністю.

Щорічно видаються накази відділу освіти про організацію підвезення учнів до місць навчання та у зворотному напрямку. Закладами загальної середньої освіти Лебединської міської територіальної громади складаються списки учнів мікрорайонів шкіл, які проживають за межею пішохідної доступності та потребують підвезення до місць навчання та у зворотному напрямку. Списки подаються на затвердження Управлінню освіти, молоді та спорту.

Перевірка технічного стану автобусів та медичні огляди водіїв перед рейсом здійснюються за договорами.

Управління освіти, молоді та спорту здійснює контроль за організацією підвезення:

  • у ході перевірки готовності навчальних закладів до нового навчального року;
  • на початку навчального року, у вересні, (перевірка дотримання графіків та маршрутів руху шкільних автобусів; руху шкільних автобусів з метою визначення кілометражу, розташування зупинок, часу, необхідного для перевезення; дотримання правил техніки безпеки під час руху автобусів).

Контролюється обов’язкова документація:

  • накази по закладах загальної середньої освіти з питання підвезення учнів про призначення відповідальних за безпечну посадку та висадку дітей з автобусів, їх супровід на маршруті; про проведення передрейсового огляду автобуса та медичного передрейсового огляду водія; про схеми та графіки маршрутів;
  • перевіряються списки учнів; посадові інструкції для водіїв шкільних автобусів; інструкції з безпеки життєдіяльності , для учнів; інструкції з охорони праці та безпеки життєдіяльності для супроводжуючих осіб; дотримання термінів проведення інструктажів з охорони праці та безпеки життєдіяльності для учнів та вихованців, супроводжуючих осіб; виконання учнями і вихованцями правил посадки/висадки з автобуса, дії супроводжуючих осіб;
  • в кожному автобусі наявний журнал обліку ДТТ та порушення ПДР водіями транспортних засобів.

У шкільних автобусах наявні медичні аптечки і вогнегасники, які своєчасно перевіряються та поповнюються.

Управління освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради має автобус «Еталон» ВМ 4798 АА, який рухається за маршрутом; м.Лебедин – с.Куданівка – м.Лебедин – с.Червлене – м.Лебедин. Загальна протяжність маршруту 48,5 км. у прямому та у зворотному напрямку.

Василівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус ГАЗ 32212 ВМ 3204 АА (2011 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Василівка – с.Мирне – с.Василівка – с.Першотравневе – с.Василівка. Загальна протяжність маршруту 55 км. у прямому та 55 км у зворотному напрямку.

Межиріцький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус БАЗ А 079 13 Ш ВМ 3862 АА (2012 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Межиріч вул. Маяковського, 71 – с.Межиріч вул. Пушкіна – с.Межиріч Межиріцький ЗЗСО. Загальна протяжність маршруту 6,2 км у прямому та 6,2 км у зворотному напрямку.

Михайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має 2 шкільних автобуси. Автобус ГАЗ 322132 ВМ 2002 АА (2007 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Курган – с.Михайлівка – с.Курган. Загальна протяжність маршруту 20 км у прямому та 20 км у зворотному напрямку. Автобус ЧАЗ-А071.01 № 2437АА (2009 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Першотравневе – с.Михайлівка – с.Токарі – с.Михайлівка. Загальна протяжність маршруту 21 км у прямому та 21 км у зворотному напрямку.

Будильський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має 2 шкільних автобуси. Автобус АС-Р 4234 «Мрія» ВМ 4586 АА (2017 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Будилка – с.Боровенька – с.Будилка. Загальна протяжність маршруту 5 км. у прямому та 5 км у зворотному напрямку. Автобус ГАЗ-32213 ВМ 2005 АА (2009 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Будилка – с.Селище – с.Будилка – с.Куличка – с.Будилка – с.Гарбарі-с.Будилка. Загальна протяжність маршруту 20,9 км у прямому та 20,9 км у зворотному напрямку.

Ворожбянський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має 2 шкільних автобуси. Автобус АС-Р 4234 «Мрія» ВМ 4585 АА (2007 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Ворожба -с.Бишкінь – с.Ворожба. Загальна протяжність маршруту 15,8 км у прямому та 14,1 км у зворотному напрямку. Автобус КАВЗ 397652 № 01154 СА (2004 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Вороржба-с.Лифино-с.Ворожба. Загальна протяжність маршруту 12 км у прямому та 12 км у зворотному напрямку.

Гринцівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має 2 шкільних автобуси. Автобус ГАЗ 32212 ВМ 3866 АА (2012 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Гринцеве-с.Мирне-с.Дмитрівка – с.Мирне – с.Гринцеве – с.Ключинівка – с.Гринцево. Загальна протяжність маршруту 13,5 км у прямому та 13,5 км у зворотному напрямку. Автобус ГАЗ 32213415 ВМ 2007 АА (2007 рік випуску) рухається за маршрутом: с.Катеринівка – с.Степове – с.Катеринівка – с.Гринцеве. Загальна протяжність маршруту 20 км у прямому та 20 км у зворотному напрямку.

Московськобобрицький заклад загальної освіти І-ІІІ ступенів має автобус ГАЗ 32212 ВМ 38-65АА (2012 рік випуску), який рухається за маршрутом: с. М.Бобрик – с.Боровенька – с.М.Бобрик . Загальна протяжність маршруту 7,5 км у прямому та 7,5 км у зворотному напрямку. Маловисторопський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус БАЗ А 079 13 Ш ВМ 3863 АА ( 2012 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.М.Вистороп – с.Стеблянки – с.Панченки – с.Гарбузівка -с.Яроші – с.М.Вистороп. Загальна протяжність маршруту 15 км у прямому та 19 км у зворотному напрямку.

Павленківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус БАЗ А 079 13 Ш ВМ 2921 АА (2010 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Павленкове – с.Грицини – с.Сіренки – с.Підопригори – с.Павленкове. Загальна протяжність маршруту 9,5 км у прямому та 3,6 км у зворотному напрямку.

Пристайлівський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус I-VAN А 07А ВМ 3205 АА (2011 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Пристайлове – с.Шевченкове – с.Червлене – с.Пристайлове. Загальна протяжність маршруту 29 км у прямому та 29 км у зворотному напрямку.

Рябушківський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів має автобус БАЗ А079.03 ВМ 0274 АА (2005 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Рябушки – с.Скрягівка – с.Буймер – с.Костів – с.Рябушки – с.Новоселівка – с.Рябушки – с.Вільшанка – с.Рябушки. Загальна протяжність маршруту 35,2 км у прямому та 35,2 км у зворотному напрямку. Лебединський заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 має автобус ГАЗ 32313 ВМ 2006 АА (2020 рік випуску), який рухається за маршрутом: с.Гудимівка – с.Калюжне – с.Ляшки – с.Гудимівка – с. Чернецьке – м.Лебедин. Загальна протяжність маршруту 18 км у прямому та у зворотному напрямку.

Поділитися