«Чиста Україна – чиста Земля»

За ініціативи Сумської обласної організації Українського товариства охорони природи з 18 вересня по 13 жовтня поточного року планується проведення щорічної всесвітньої акції під гаслом «Чиста Україна – чиста Земля».

Метою акції є пробудження екологічної свідомості у людини та ініціювання дій громадян на користь чистого довкілля, починаючи з прибирання сміття, селективного збору відходів, ліквідації карантинних бур’янів до виконання довготривалих екологічних програм.

Акція передбачає проведення в межах Сумської області зелених толок по впорядкуванню водоохоронних зон та прибережних смуг водойм області; очищення від сміття захисних лісосмуг, лісових масивів, узбіч доріг; упорядкування парків і скверів, газонів і клумб, кладовищ, меморіалів і братських могил, благоустрій та озеленення населених пунктів, виробничих територій та приватних садиб; приведення в належний санітарний стан зон масового відпочинку населення; ліквідацію стихійних сміттєзвалищ, вивіз сміття, знищення локацій карантинних бур’янів  тощо.

З огляду на вищевикладене, виконавчий комітет Лебединської міської ради звертається з проханням до організацій, громадських об’єднань, волонтерів, небайдужих громадян Лебединської міської територіальної громади підтримати ініціативу Сумської обласної організації Українського товариства охорони природи і долучитися до проведення акції. Так 18 вересня 2021 року о 10:00 громадською організацією «Switch on» та волонтерами буде проведена толока в лісовому масиві по вулиці Куличанська, 21. Тож звертаємось до всіх небайдужих громадян міста не залишатись осторонь і долучитися до проведення толоки.

Поділитися