ДЕРЖПІДТРИМКА – 2021: ДОТАЦІЯ ЗА ПРИРІСТ ПОГОЛІВ’Я КОРІВ

Повідомляємо, що відповідно з Порядком використання коштів, передбачених у державному бюджеті для підтримки  розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції, затвердженим постановою Кабінету  міністрів України від 07.02.2018 р.  №107 (зі змінами), одним із напрямків надання фінансової підтримки визначено виплату спеціальної бюджетної дотації за приріст поголів’я корів власного відтворення.

Дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року в розмірі  30 000  гривень за одну голову.

Для отримання дотації заприріст поголів’я корів необхідно буде підготувати такі документи:

  • Заявку (затверджену наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 08.06.2021 №27 (зареєстровано в Міністерстві Юстиції України 18.06.2021 р. за № 822/3644404;
  • довідку про відкриття поточного рахунка, видану банком;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна)) станом на 1 січня;
  • копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг (місячна)) за січень-червень поточного року;
  • виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, у тому числі корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою і власником корів, станом на 1 січня та 1 липня поточного року.

Термін подачі документів – до 01 вересня поточного року до Департаменту агропромислового розвитку Сумської обласної державної адміністрації (тел.:(0542) 77-15-37, (0542) 77-02-70
Факс: (0542) 61-13-62).

Вчасно поданими вважаються заявка на документи, які надійшли до Департаменту та зареєстровані в системі документообігу. Документи, подані не в повному обсязі, повертаються суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, протягом п’яти робочих днів. Заявки, що надійшли після закінчення строку  їх подання, не розглядаються.

Дотація за приріст корів суб’єктам господарювання, які є юридичними особами та власниками корів, буде нараховуватися на різницю між кількістю наявних  станом на 1 липня поточного року корів та кількістю, що утримувалась станом на 1 січня корів, факт народження яких у господарстві власника підтверджено витягом з Єдиного державного реєстру тварин, за умови не зменшення загальної кількості основного стада.           

У разі зменшення поголів’я прирощених власного відтворення корів, на які було отримано дотацію за приріст корів, станом на 1 січня двох наступних років одержані бюджетні кошти повертаються суб’єктом господарювання, який є юридичною особою та власником корів, до державного бюджету в повному обсязі в установленому законодавством порядку.

Поділитися