Про послуги електронного кабінету

На сьогодні найпопулярнішим електронним сервісом Державної податкової служби є Електронний кабінет, який забезпечує можливість реалізації платниками податків прав та обов’язків, визначених Податковим кодексом України (далі – Кодекс) та нормативно-правовими актами, що прийняті на підставі та на виконання Кодексу.

Інформаційно-телекомунікаційну систему «Електронний кабінет» (далі –  Електронний кабінет) запроваджено з 1 січня 2018 року на базі існуючого електронного сервісу «Електронний кабінет платника».

В Електронному кабінеті створено комплексну систему захисту інформації з підтвердженою відповідністю. Такий захист інформації забезпечено відповідно до вимог нормативно-правових актів у галузі технічного захисту інформації та засвідчено Атестатом відповідності, зареєстрованим в Адміністрації Держспецзв’язку.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http:// cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

На сьогодні в Електронному кабінеті найчастіше використовуються сервіси щодо:

  • доступу до загальнодоступних реєстрів,
  • доступу до особистої інформації (реєстраційних та облікових даних),
  • пошуку фіскального чека,
  • створення, перевірки та направлення в електронному вигляді податкової та статистичної звітності, звіту щодо сум нарахованого ЄСВ, запитів на отримання інформації, заяв на реєстрацію платником окремих податків, заяв на отримання довідки про відсутність заборгованості, скарг на рішення Комісії ДПС про відмову у реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН,
  • сервісів систем електронного адміністрування ПДВ, реалізації пального та спирту етилового, доступу до даних Єдиного реєстру податкових накладних, Єдиного реєстру акцизних накладних, реєстрації податкових та акцизних накладних та/або розрахунків коригування відповідно в ЄРПН та ЄРАН, сервісів для фізичних осіб-громадян (подання декларації про майновий стан і доходи; отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з ДРФО; подання заяв для реєстрації/внесення змін у ДРФО).
Поділитися