Підведено підсумки економічного і соціального розвитку, виконання бюджету Лебединської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року

Сьогодні під час засідання виконавчого комітету Лебединської міської ради було підведено підсумки економічного і соціального розвитку, виконання бюджету Лебединської міської територіальної громади за І півріччя 2021 року.

За інформацією начальника управління економічного розвитку і торгівлі Юрія Магаляса, за І півріччя 2021 року до бюджету Лебединської міської територіальної громади надійшло 164933,7 тис. гривень. До загального фонду бюджету Лебединської міської територіальної громади надійшло 161 627,5 тис. гривень. Надходження власних доходів до загального фонду бюджету громади забезпечено у сумі 86 059,6 тис. гривень.

Обсяг виробленої промислової продукції підприємствами міста за січень-червень 2021 року склав 60 519,7 тис. гривень. Завдяки розширенню ринків збуту вдалося збільшити виробництво промислової продукції товариству з обмеженою відповідальністю «Крук» на 27,5%, у порівнянні з відповідним періодом минулого року.

Медична допомога населенню Лебединської міської територіальної громади надається КНП «Лебединська центральна районна лікарня імені лікаря К.О.Зільберника» зі стаціонаром на 125 ліжок, поліклінікою на 613 відвідувань за зміну, 1 амбулаторією загальної практики сімейної медицини (місто Лебедин), 5 – амбулаторій загальної практики сімейної медицини, які розташовані в сільській місцевості, в селах Калюжні, Кам’яне, Гринцеве, Павленки, Великий Вистороп. На території Лебединської міської територіальної громади знаходиться Лебединська підстанція Охтирської станції «Екстренної медичної допомоги» комунального некомерційного підприємства Сумського обласного центру «Екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Мешканці Лебединської міської територіальної громади забезпечуються безкоштовним інсуліном, десмопресином. Пільгові категорії громадян безоплатно і на пільговій умові отримують безкоштовні лікарські препарати. Старт вакцинації від COVID-19 у Лебединській міській територіальній громаді відбувсь у березні 2021 року. Від початку кампанії у комунальному некомерційному підприємстві «Лебединська центральна районна лікарня імені лікаря К.О.Зільберника» Лебединської районної ради проведено усього 1266 щеплень, 1163 особи отримали 1 щеплення, повністю імунізовані та отримали 2 щеплення – 103 особи.

Протягом січня-червня 2021 року вчасно здійснювалися виплати державних соціальних допомог сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, багатодітним сім’ям, особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, по догляду за особами похилого віку та з інвалідністю І та ІІ групи внаслідок психічного розладу, особам, які не мають права на пенсію. Загальна сума виплат за звітний період 2021 року становить 35 613 тис. гривень.

Станом на 01.07.2021 на обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 582 особи з інвалідністю з дитинства та 136 осіб, які не мають права на пенсію. За І півріччя 2021 року виплати склали 9 226 тис. гривень.

Кількість одержувачів державної допомоги сім’ям з дітьми становить 1165 осіб, сума виплат протягом звітного періоду склала 10 066 тис. гривень.

Державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям отримують 511 сімей, виплати за звітний період склали 13 329 тис. гривень.

181 сім’я отримує допомогу на дітей, які виховуються у багатодітних сім’ях, сума виплата за січень-червень 2021 року склала 2 136 тис. гривень.

Станом на 01.07.2021 у двох дитячих будинках сімейного типу, семи прийомних сім’ях та одній патронатній сім’ї виховується 30 дітей. Виплати цій категорії громадян за звітний період 2021 року склали 1 104 тис. гривень.

На обліку в управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради перебуває 468 громадян, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, компенсаційні виплати у І півріччі 2021 року вищезазначеній категорії громадян склали 440,9 тис. гривень.

У санаторіях України пройшли оздоровлення 8 ветеранів війни, 2 особи з числа постраждалих внаслідок аварії на Чорнобильській атомній електростанції,1 учасник антитерористичної операції та 8осіб з інвалідністю внаслідок загального захворювання.

Видано 271 направлення для забезпечення осіб з інвалідністю технічними засобами реабілітації.

До будинків-інтернатів на постійне місце проживання з початку року влаштовано трьох осіб.

У місті зареєстровано 173 дитини з інвалідністю. Відповідно до медичних висновків, 48 дітей з інвалідністю Лебединської міської територіальної громади потребують отримання реабілітаційних послуг. З початку року 17 дітей отримали такі послуги у Сумському обласному центрі комплексної реабілітації для дітей та осіб з інвалідністю та у Міжнародній реабілітаційній клініці Козявкіна. Всього станом на 01.07.2021 укладено договорів на отримання реабілітаційних послуг на загальну суму 281,2 тис. гривень, касові видатки склали 179,7 тис. гривень.

Пільгами з оплати за житлово-комунальні послуги у І півріччі 2021 року скористалось 2760 осіб, які мають на це право, на загальну суму 8,5 млн. гривень. Нараховано пільгу готівкою на придбання твердого палива і скрапленого газу 91 особі на суму 202,0 тис. гривень.

На обліку в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків перебуває 9,6 тисяч осіб, які мають право на пільги.

В управлінні праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради організована робота з соціальної та професійної адаптації учасників антитерористичної операції. Професійне навчання учасників антитерористичної операції проводиться з урахуванням їх побажань і здійснюється у професійно-технічних навчальних закладах. Станом на 01.07.2021 зареєстровано 4 заяви на проходження навчання за напрямком водій категорії «С,Д,Е» та 3 заяви на проходження навчання за напрямком водій категорії «В». Укладено один договір на суму 8,5 тис. гривень.

Послугами із психологічної реабілітації скористався один учасник антитерористичної операції на суму 13,4 тис. гривень.

За рахунок бюджету Лебединської міської територіальної громади станом на 01.07.2021 року виплачено грошову допомогу 5 дітям загиблих учасників антитерористичної операції на суму 9,0 тис. гривень; матері загиблого учасника антитерористичної операції виплачено допомогу в сумі 5,0 тис. гривень; виплачено допомогу 1 пораненому учаснику антитерористичної операції в сумі 3,0 тис. гривень та 1 учаснику антитерористичної операції на лікування – 2,0 тис. гривень; допомогу на проїзд до місця проходження військової служби за контрактом виплачено 4 особам на суму 2,0 тис. гривень.

Пільгами на послуги зв’язку скористалося 290 осіб, які мають на це право згідно із законодавством України, використано коштів бюджету Лебединської міської територіальної громади на загальну суму 57,0 тис. гривень.

На здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд залізничним транспортом у І півріччі 2021 року використано 44,8 тис. гривень.

Надано пільги на житлово-комунальні послуги 21 особі з інвалідністю по зору І та ІІ груп на загальну суму 30,9 тис. гривень, 21 особі з інвалідністю надано пільговий доступ до мережі Інтернет (з 25% знижкою) на суму 5,1 тис. гривень, 8 громадянам виплачено компенсацію на поховання незастрахованих осіб працездатного віку на суму 4,0 тис. гривень, 11 особам, які потребують лікування шляхом гемодіалізу, виплачено допомогу на суму 88,9 тис. гривень.

З початку року трьом дітям з інвалідністю, хворим на фенілкетонурію та муковісцидоз, виплачено грошову допомогу на суму 316,5 тис. гривень, 5 особам з інвалідністю на придбання засобів медичного призначення виплачено допомогу на загальну суму 42,4 тис. гривень.

Придбано 4 санаторно-курортні путівки на загальну суму 38,3 тис. гривень.

У звітному періоді на здійснення компенсаційних виплат за пільговий проїзд окремих категорій громадян у міському та приміському сполученні автомобільним транспортом використано коштів у сумі 140,7 тис. гривень.

Субсидією на оплату житлово-комунальних послуг за січень-червень 2021 року скористалося 6424 сім’ї. Загальна сума призначених субсидій складає 42 957,7 тис. гривень. За призначенням субсидії на тверде паливо та скраплений газ до управління праці та соціального захисту населення виконкому Лебединської міської ради звернулися 386 осіб. Призначено субсидію на тверде паливо та скраплений газ готівкою 345 сім’ям на загальну суму 1 242,3 тис. гривень. За звітний період комісією з розгляду питань надання пільг, житлових субсидій та державних соціальних допомог, затвердженою рішенням виконавчого комітету Лебединської міської ради від 21.10.2020 № 266 «Про комісію з розгляду питань надання пільг, житлових субсидій, державних соціальних допомог», надано дозволи для призначення субсидій та допомог 152 громадянам, проведено 9 засідань.

Станом на 01.07.2021 до структури Лебединського міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) входять 2 відділення: відділення соціальної допомоги; відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги. Відділенням соціальної допомоги вдома надано послуг 742 громадянам, із них особам похилого віку – 658, особам з інвалідністю – 84. Отримали платні соціальні послуги 1 особа та 153 особи з диференційованою платою.

Передача в оренду та продаж комунального майна здійснюється відповідно до вимог чинного законодавства, тобто виключно на конкурсних засадах. Станом на 01.07.2021 діє 86 договорів оренди комунального майна, з них із суб’єктами підприємництва – 56. З початку року від оренди комунального майна до бюджету Лебединської міської територіальної громади надійшли кошти в сумі 136,6 тис. гривень, що у 2 рази більше ніж за аналогічний період минулого року.

У Лебединській міській територіальній громаді створений та постійно оновлюється перелік вільних незадіяних об’єктів, які пропонуються для продажу чи передачі в оренду суб’єктам господарювання. Станом на 01.07.2021 таких об’єктів налічується 48. Ця інформація постійно оприлюднюється в засобах масової інформації та на офіційному сайті Лебединської міської ради, щокварталу направляється до Департаменту економічного розвитку і торгівлі Сумської обласної державної адміністрації. Протягом 1 півріччя 2021 року проведено 4 аукціони в електронній торговій мережі, продано 5 об’єктів нерухомості на суму 155,4 тис. гривень.

Перевезення пасажирів у місті здійснюють 5 приватних підприємців за 8 маршрутами та одна юридична особа – комунальне підприємство «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» за одним маршрутом. Відповідно до законодавства України, здійснюється контроль за належною експлуатацією транспорту та організацією обслуговування населення підприємствами. За січень-червень було проведено 8 обстежень руху маршрутних таксі у місті Лебедині, перевірено 59 рейсів, за результатами яких проведено 3 наради з перевізниками.

Перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, що проходять у межах території Лебединської міської територіальної громади, забезпечується 30 маршрутами, а саме: 7 міжобласних, 14 внутрішньообласних та 9 приміських. Відповідно до затверджених графіків руху через автостанцію «Лебедин» здійснюється 86 рейсів щодня. У межах Лебединської міської територіальної громади автобусним сполученням охоплено 96 населених пунктів, що становить 75,0% забезпеченості транспортним сполученням.

Перевезення пасажирів на приміських маршрутах здійснюють 3 приватні підприємці, які обслуговують 9 маршрутів.

Для забезпечення якісного обслуговування пасажирів, з трьома перевізниками на 9 автобусних маршрутах загального користування, що проходять у межах Лебединської міської територіальної громади, укладені договори на компенсаційні виплати за перевезення пільгових категорій громадян автомобільним транспортом.

У І півріччі 2021 року було організовано та проведено конкурси за трьома приміськими та одним міським маршрутами.

З початку 2021 року за захистом прав споживачів до виконавчого комітету Лебединської міської ради звернулося 34 особи. При виконавчому комітеті Лебединської міської ради постійно працює громадська приймальня з питань захисту прав споживачів та ринкового нагляду. За звітний період 47 споживачам надано консультації щодо їх прав та рекомендації щодо дій споживачів у різноманітних ситуаціях.

За І півріччя 2021 року використано кошти у сумі 5 575,934 тис. гривень, у тому числі: бюджет Лебединської міської територіальної громади – 4 899,438 тис. гривень, власні кошти комунальних підприємств – 676,496 тис. гривень.

Благоустрій міста. За І півріччя 2021 року використано кошти в сумі 3 398,189 тис. гривень, у тому числі:

утримання вулично-дорожньої мережі – надано послуг на суму 1 904,310 тис. гривень (кошти бюджету Лебединської міської територіальної громади), а саме:

1) систематичне очищення покриттів від пилу, сміття, та інших наносів шляхом їх підмітання, вивезення сміття – 1 064,997 тис. гривень;

  • очищення доріг від снігу – 634,69 тис. гривень;
  • профілювання ґрунтових доріг, підсипка – 129,633 тис. гривень;
  • планування узбіч , укосів – 37,548 тис. гривень;
  • встановлення автобусних зупинок – 37,442 тис. гривень.

2) утримання зелених насаджень – виконано послуг на суму 555,011 тис. гривень, із них:

  • зрізка та підрізка засохлих та пошкоджених дерев – 129,242 тис. гривень;
  • прибирання парків, скверів – 90,591 тис. гривень;
  • вивезення сміття – 24,194 тис. гривень;
  • догляд за деревами, підрізка дерев, вивезення сміття – 115,339 тис. гривень;
  • омолоджування старих дерев та кущів, знешкодження омели – 23,292 тис. гривень;
  • догляд за газонами, квітниками, вивезення сміття – 71,023 тис. гривень;
  • видалення трави з обочин – 71,378 тис. гривень;
  • підсипання ґрунту, підсівання газонів – 29,952 тис. гривень.

3) утримання вуличного освітлення та зовнішніх електромереж – надано послуг на суму 546,488 тис. гривень, у тому числі:

  • заміна електроламп – 94,201 тис. гривень;
  • ліквідація пошкоджених електромереж – 4,667 тис. гривень;
  • заміна пошкодженого, застарілого обладнання – 8,721 тис. гривень;
  • поточний ремонт засобів автоматики – 21,457 тис гривень;
  • встановлення додаткових ліхтарів – 4,048 тис. гривень;
  • відшкодування електроенергії на вуличне освітлення – 413,394 тис. гривень;

4) об’єкти благоустрою кладовищ – використано 262,839 тис. гривень, а саме:

  • утримання зелених насаджень – 28,860 тис. гривень;
  • догляд за надмогильними спорудами – 97,382 тис. гривень;
  • систематичне очищення урн та контейнерів для сміття – 106,856 тис. гривень;
  • відбудова зруйнованих частин огорожі місць поховань – 1,956 тис. гривень.

5) ліквідація стихійних звалищ – використано 34,181 тис. гривень.

6) малі архітектурні споруди – 41,059 тис. гривень;

Водопостачання та водовідведення:

  • ліквідовано 36 поривів водогону на суму 78,0 тис. гривень;
  • виконано 3 промивки водогону на вулиці Героїв Майдану на суму 3,5 тис. гривень;
  • виконано 17 ремонтів водозабірних колонок на суму 1,2 тис. гривень;
  • придбано 60 метрів погонних труби 108 мм для заміни на свердловині №3 на суму 49,0 тис гривень;
  • ремонт пожежного гідранта на площі Соборна, 10 – 2,0 тис. гривень;
  • проведено хлорування системи водопостачання – 2,5 тис. гривень;
  • здійснено закупівлю та монтаж двох насосних агрегатів у комунальному підприємстві «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» на суму – 37,0 тис. гривень;
  • придбано та змонтовано зворотній клапан в системі перекачки каналізаційної станції, провулок Олешнянський, комунальне підприємство «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» на суму – 4,0 тис. гривень;
  • ліквідовано 177 засмічень;
  • замінено насосний агрегат на насосній станції мікрорайону «Черемушки» на суму 15,0 тис. гривень;
  • замінено 2 лічильника на свердловинах №1, №3 загальною вартістю – 11,7 тис. гривень;
  • проведено гамма-спектрометричні, радіохімічні дослідження води на вміст радіонуклідів з водозаборів міста – вартість робіт склала 3,521 тис. гривень;
  • проведено оплату за коригування кошторисної документації «будівництво каналізаційних споруд закритого типу, тупік Олешнянський м. Лебедин», вартість робіт склала 48,8 тис. гривень;
  • придбано матеріалів для ремонту свердловини №3 на центральному водозаборі на суму 45,0 тис. гривень;
  • придбано насосний агрегат для села Кам’яне на суму – 7,0 тис. гривень;
  • заміна водопровідної труби 90 мм протяжністю 11,3 погонних метрів на суму – 13,7 тис. гривень;
  • ремонт насосного агрегату села Василівка на суму – 3,5 тис. гривень.

За І півріччя 2021 року за кошти комунального підприємства «Лебединська житлово-експлуатаційна контора виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено:

  • ремонт покрівлі в будинках на вулицях: Тараса Шевченка, 17, 25, 30, 36, 39, 61; Лісова, 49; Петропавлівська, 3; Героїв Майдану, 24; Сумська, 86, 110; Першогвардійська, 6, 38б;Калинова, 32; площа Волі, 27, 33, 34, 35, провулок Верстатників, 2, 5, 9 – на загальну суму 40,0 тис. гривень;
  • профілактика електромереж із заміною електрокабелів, патронів, лампочок, вимикачів, розеток в будинках на вулицях: Тараса Шевченка, 17, 21, 23, 25, 30, 32-А, 36, 61, 63а, 80; Сумська, 95, 104, 110; Дрьоміна, 10;Героїв Майдану, 24; Кутузова, 14, 15; Калинова, 30; Петропавлівська 3; Героїв Чорнобиля, 40; Лісова, 30, 49; Першогвардійська, 6,38а, 38б, 100а, 100б; Партизанська, 45б; площі Волі, 25, 33, 34; провулок Верстатників, 1, 2, 5, 9 – на загальну суму 15,0 тис. гривень;
  • заміна лічильника електроенергії в будинках на вулиці Дрьоміна, 10 на суму 2,5 тис. гривень;
  • ремонт водомережі в будинках на вулицях: Сумська, 104; Тараса Шевченка, 20, 21, 23, 25, 32а; Героїв Майдану, 24; Першогвардійська, 38а, 38б; Кутузова, 14, 15, 17; Партизанська, 45б; провулок Верстатників, 5, 9 – на загальну суму 12,5 тис. гривень;
  • ремонт каналізаційних мереж в будинках на вулицях: Тараса Шевченка, 20, 25, 32а, 36, 63а, 80; Першогвардійська, 6; Сумська, 82, 86, 90; Кутузова, 15; Лісова, 30; провулок Верстатників, 1, 2, 9 – на загальну суму –9,0 тис. гривень;
  • ремонт віконних рам та вікон в будинках на вулиці Сумська, 86; провулок Верстатників, 6 – на загальну суму 1,0 тис. гривень;
  • ремонт дверей входу в під’їзд та виходу на покрівлю, в підвал в будинках на вулицях Тараса Шевченка, 17, 21, 23, 30, 32а, 36, 61, 63а, 80; Героїв Майдану, 24; Героїв Чорнобиля, 40; Спартака, 61, 63; Партизанська, 45б; Кутузова, 14, 17; Першогвардійська, 6, 38б; Сумська, 82, 104; Калинова, 28, 32; площа Волі, 27, 33; провулок Верстатників, 2, 5, 9 на суму – 24,0 тис. гривень;
  • ремонт та виготовлення і встановлення нових лавочок біля під’їздів в будинках на вулицях: Тараса Шевченка, 19, 23, 36; Сумська, 86, 95, 104;Дрьоміна, 10; площа Волі, 33; провулок Верстатників, 1, 10; на суму – 8,5 тис гривень;
  • спилювання аварійних дерев біля будинків на провулку Верстатників, 2, 3, площа Волі, 27 на суму – 7,5 тис. гривень;
  • виготовлення та встановлення перил в будинках на вулиці Тараса Шевченка, 36, 63а – на суму 1,0 тис. гривень;
  • виготовлення, встановлення та фарбування нового забору біля будинку на вулиці Тараса Шевченка, 28 та фарбування забору біля будинку на вулиці Сумська, 78 на суму – 5,0 тис. гривень;
  • ремонт дитячих майданчиків біля будинків на вулицях: Тараса Шевченка, 21, 49, 61, 63а, 80; Першогвардійська, 38б; Петропавлівська, 3; провулок Верстатників, 5 на суму – 6,0 тис. гривень;
  • ремонт оголовків вентиляційних каналів в будинках на вулицях: Тараса Шевченка, 49; Першогвардійська, 100а, 100б – на суму 15,0 тис. гривень;
  • ремонт під’їздів в будинках на вулицях Калинова, 32; Тараса Шевченка, 19, 21; Спартака, 63; провулок Верстатників, 5; площа Волі, 33 на суму –20,0 тис. гривень;
  • проведено дезінсекцію підвальних та горищних приміщень в будинках на вулиці Спартака, 63; провулку Верстатників, 4, 7; вулиці Тараса Шевченка, 17 – на суму 3,5 тис. гривень;
  • ремонт відмостки в будинках на вулицях: Партизанська, 45б; Тараса Шевченка, 32а, 63а; Сумська, 90; Калинова, 30; провулок Верстатників, 3 – на суму 10,0 тис. гривень;
  • фарбування загально-будинкового газопроводу в будинках на вулицях Спартака, 61; Першогвардійська, 6; Петропавлівська, 3; Тараса Шевченка, 21, 49, 80 – на суму 5,0 тис. гривень;
  • ремонт козирків над входом у під’їзд будинку на вулиці Тараса Шевченка, 78 – на суму 2,0 тис. гривень.

За рахунок коштів комунального підприємства «Лебединське будинкоуправління мікрорайону «Черемушки» виконавчого комітету Лебединської міської ради» проведено наступні заходи:

  • прибирання прибудинкової території (прибирання і вивезення снігу, посипання піском, підмітання території, збирання до купи сміття, зрізка дерев та кущів, косіння трави, подрібнення гілок, вивіз сміття з території мікрорайону «Черемушки») вулиця Гастелло, 74, 196, 199, 195, 175, 194, 200, 127, 126, 125, 78, 48, 50, 54, 54-А – на загальну суму 71,8 тис. гривень;
  • виконання робіт з утримання приміщень житлових будинків (прибирання місць загального користування, дезінфекція житлових будинків) вулиця Гастелло, 74, 196, 199, 195, 200, 127, 126, 125, 78, 48, 50, 54, 54-А – на загальну суму 24,0 тис. гривень;
  • технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання (заміна ламп розжарювання на світлодіодні, заміна пошкоджених ділянок електричних мереж, огляд вимикачів і світильників над входами в під’їзди, в тамбурах, заміна ламп розжарювання вулиця Гастелло, 74, 196, 199, 195, 175, 194, 200, 127, 126, 125, 78, 48, 50, 54, 54-А – на загальну суму 39,6 тис. гривень;
  • поточний ремонт внутрішньобудинкових систем водовідведення, водопостачання, зливової каналізації (заміна участка лежака холодного водопостачання вулиця Гастелло, 194 – 3 та 4 під’їзди, 127 – 4 піз’їзд, заміна стояка холодного водопостачання вулиця Гастелло, 126 – 3 під’їзд, заміна участка ливневої каналізації вулиця Гастелло, 200, 127, заміна участка стояка водовідведення вулиця Гастелло, 196 – 2 під’їзд, заміна участка стояка холодного водопостачання вулиця Гастелло, 125 – 1 під’їзд, заміна участка стояка водовідведення вулиця Гастелло, 195, поточний ремонт лежака холодного водопостачання вулиця Гастелло, 195 – на загальну суму 50,6 тис. гривень;
  • дератизація вулиці Гастелло, 74, 196, 199, 195, 175, 194, 200, 127, 78, 48, 50, 54, 54А – на загальну суму 1,6 тис. гривень;
  • поточний ремонт конструктивних елементів, технічних пристроїв будинків (поточний ремонт вхідних дверей на вулиці Гастелло, 127 – 1 під’їзд, 196 – 3 під’їзд, 194 – 3 під’їзд, установка поручня вулиця Гастелло, 196 – 3 під’їзд, заміна вхідних дверей на вулиці Гастелло, 125 – 1 під’їзд, 78 – 1 під’їзд, 196 – 4 під’їзд, 194 – 3 під’їзд;поточний ремонт дверей виходу на горище вулиця Гастелло, 196, 74; утеплення та встановлення стекол у вікна вулиця Гастелло, 195, 48, 194; виконаний поточний ремонт під’їздів вулиці Гастелло, 126 – 3 та 4 під’їзди; ремонт відмосток фундаменту на вулиці Гастелло, 126 – 3 та 4 під’їзд; встановлено та пофарбовано лавочки на вулиці Гастелло, 194 – 1 під’їзд та вулиці Гастелло, 175 – 4 під’їзд;виконаний поточний ремонт покрівель на вулиці Гастелло, 196, 199, 200 – на загальну суму 47,5 тис. гривень;
  • технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем водопостачання, водовідведення, зливової каналізації (усунення засмічення системи водовідведення, огляд трубопроводів систем холодного водопостачання, огляд та заміна запірної арматури системи холодного водопостачання у підвальних приміщеннях, огляд системи водовідведення ) на загальну суму – 6,3 тис. гривень.

Протягом І півріччя 2021 року за кошти комунального підприємства «Лебединтеплоенерго» виконано наступні роботи:

  • поточний ремонт приміщень котелень на вулицях Сумська 18, Героїв Майдану, 24, тупік Олешнянський, 7, – на суму 15,1 тис. гривень;
  • замінено 19 метрів труб в пінополеуритановій ізоляції на суму – 5,15 тис. гривень;
  • проведено повірку манометрів на суму – 7,118 тис. гривень;
  • проведено повірку 6 лічильників та 2 коректорів на суму – 19,178 тис. гривень;
  • пломбіровку приладів виконано на суму – 9,8 тис. гривень;
  • розроблено та проведено експертизу загальновиробничих питомих витрат паливно-енергетичних ресурсів на 2021рік, які затверджено Сумською районною державною адміністрацією.

Інше:

  • на утримання об’єктів благоустрою комунального закладу «Добробут громади» використано коштів – 486,475 тис. гривень;
  • капітальний ремонт дороги площа Соборна – 63,5 тис. гривень;
  • поточний дрібний ремонт доріг на вулицях міста – 90,254 тис. гривень;
  • виготовлення проектно-кошторисної документації на ремонт 5 доріг на суму – 58,0 тис. гривень;
  • виконано реконструкцію дитячого майданчика в сквері Павла Полуботка на суму – 911,575 тис. гривень;

За І півріччя 2021 року освіта має результативні показники: охоплення дітей дошкільною освітою у різних її формах на рівні 92 %; підключення закладів дошкільної, загальної середньої освіти до мережі Інтернет на 100 %; оснащення закладів загальної середньої освіти навчальними комп`ютерними комплексами на 73%.

Різними формами дошкільної освіти охоплено 1320 дітей, із них 802 – у дев’яти закладах дошкільної освіти, у закладах загальної середньої освіти – 236, 11 дітей виховуються у дошкільній групі комунального закладу Сумської обласної ради «Лебединська спеціальна школа», 45 дітей виховуються у Лебединському центрі позашкільної освіти Лебединської міської ради Сумської області. Перебуває в консультаційних групах «Разом з мамою» 190 дітей та охоплено соціально-педагогічним патронатом 36 осіб.

Для підготовки дошкільнят до школи у закладах дошкільної освіти працюють гуртки художньо-естетичного, природничого, інтелектуального, фізкультурно-оздоровчого напряму. У кожному закладі дошкільної освіти створені та функціонують веб-сайти, заклади підключені до інформаційної мережі Інтернет.

У підпорядкуванні відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради якісні освітні послуги надають 19 закладів загальної середньої освіти. У 2020-2021 навчальному році у закладах освіти Лебединської міської територіальної громади навчалося 3736 учнів. Отримали свідоцтва про повну загальну середню освіту 166 випускників закладів загальної середньої освіти, свідоцтва про базову загальну середню освіту – 360 учнів. Дванадцять випускників закладів освіти нагороджені медалями, із них золотою медаллю «За високі досягнення у навчанні» нагороджені 9 учнів, срібною «За досягнення у навчанні» – 3 учні.

Уже четвертий рік поспіль відбувається запровадження концепції «Нова українська школа», яка передбачає навчання учнів початкової школи за новим державним стандартом, відповідно до якого застосовуються нові підходи до навчання та виховання школярів, оформлення сучасного освітнього простору.У І півріччі 2021 року на виконання проекту «Нова українська школа» здійснена закупівля шкільних меблів (282 комплекти: стіл учнівський одномісний з полицею, з регулюванням висоти та кута нахилу стільниці, антисколіозний стілець учнівський, регулюємий по висоті).

Виділені кошти з місцевого бюджету на:

  • закупівлю матеріалів для ремонту системи водопостачання і водовідведення Лебединського дошкільного закладу (ясла-садок) «Калинка» Лебединської міської ради Сумської області в сумі 49,85 тис. гривень;
  • закупівлю будівельних матеріалів для Лебединського закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Лебединської міської ради Сумської області у сумі 24,924 тис. гривень;
  • придбання холодильника для Лебединського дошкільного закладу (ясла-садок) «Ромашка» Лебединської міської ради Сумської області у сумі 11,0 тис. гривень;
  • придбання лічильників електричних для закладів загальної середньої освіти у сумі 42,2 тис. гривень;
  • придбання фарби для проведення поточних ремонтів у закладах освіти у сумі 168,945 тис. гривень;
  • придбання мила рідкого, серветок, паперових рушників у сумі 58,982 тис. гривень.

З метою забезпечення рівного доступу громадян до якісної освіти, підвищення якості надання освітніх послуг у 13 закладах загальної середньої освіти було організовано інклюзивне навчання. У 40 інклюзивних класах здобували освіту 56 учнів, з якими працювали 40 асистентів учителя. Індивідуальною формою навчання охоплено 0,5% здобувачів освіти (19 учнів).

Питання висвітлення подій Лебединської міської територіальної громади є одним із пріоритетних напрямків роботи виконавчого комітету Лебединської міської ради та важливим складником загальної системи заходів щодо задоволення потреб громадян в інформації.

Наповнення інформаційного простору інформацією здійснюється через офіційний сайт Лебединської міської ради. Сайт знаходиться за адресою – http://lebedynrada.gov.ua/. Протягом звітного періоду на офіційному сайті Лебединської міської ради розміщено близько 620 інформаційних повідомлень, 182 рішення виконавчого комітету Лебединської міської ради, 347 рішень Лебединської міської ради, 100 розпоряджень Лебединського міського голови. Сайт синхронізовано зі сторінками Лебединської міської ради у соціальних мережах, а саме: офіційна сторінка Лебединської міської ради на Facebook. Динаміка використання офіційного сайту та сторінки Facebook протягом першого півріччя 2021 року зростала. Середньомісячний показник приросту активності становив близько 35%.

Відділом молоді та спорту виконавчого комітету Лебединської міської ради разом з федераціями з олімпійських та неолімпійських видів спорту, згідно з міським календарем спортивно-масових заходів, за звітний період були проведені спортивні ігри школярів із 2 видів спорту; проведено відкриту Першість Лебединської міської територіальної громади з лижних перегонів; Кубок пам’яті Романенка Володимира з футзалу, відкриту Першість Лебединської міської територіальної громади з лижоролерів, де взяло участь більше 100 спортсменів та інші.

Протягом І півріччя 2021 року у місті проведено 6 міських змагань з масових видів спорту. За результатами виступів збірні команди міста брали участь у 4 обласних та 3 всеукраїнських змаганнях. Результати виступів кращих спортсменів міста постійно висвітлювалися на сторінках міських газет та інтернет-виданнях.

Основними завданнями відділу культури і туризму виконавчого комітету Лебединської міської ради є забезпечення реалізації на території Лебединської міської територіальної громади державної політики в галузі культури, туризму, охорони культурної спадщини. У звітному періоді відбулися спільні заходи двох закладів: комунального закладу «Лебединський міський будинок культури» виконавчого комітету Лебединської міської ради та комунального закладу «Лебединський міський центр культури і дозвілля» виконавчого комітету Лебединської міської ради, а саме:

  • святкова концертна програма, присвячена Дню сіл Гарбузівка, Павленкове та Василівка;
  • міський фестиваль дитячої творчості «Сузір’я талантів Лебедина»;
  • культурно-мистецький захід до Дня молоді «Хай з молоддю розквітне Україна»;
  • на площі Соборній відбувся парад вишиванок «День вишиванки – день родоводу».

У комунальному закладі «Лебединський міський краєзнавчий музей» виконавчого комітету Лебединської міської ради відбулося відкриття виставки старовинних грамот з колекції приватного колекціонера, нумізмата, філателіста, філуменіста, філокартіста Яковенка Петра Васильовича з Липової Долини та засідання круглого столу до Дня Скорботи та вшанування пам’яті жертв війни «Далеке відлуння війни». У комунальному закладі «Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва» виконавчого комітету Лебединської міської ради була відкрита виставка живопису, графіки та скульптури Юлії Бразоль-Леонтьєвої «Життя в мистецтві», що присвячена 165-й річниці від дня її народження та презентація мистецько-туристичної локації «Федорів Ріг».

Також у звітному періоді було зміцнено матеріально-технічну базу закладів культури, а саме:

  • придбано обладнання для реставраційної майстерні (холодильне, оптичне та освітлювальне обладнання), замінено 3 віконних блоки в залі №5 на енергоефективні металопластикові у комунальному закладі «Лебединський міський художній музей імені Б.К.Руднєва» виконавчого комітету Лебединської міської ради;
  • закуплено сценічні плаття та костюми для артистів комунального закладу «Лебединський міський центр культури і дозвілля» виконавчого комітету Лебединської міської ради.

Учні Лебединської дитячої школи мистецтв імені народного артиста СРСР Б.Р. Гмирі взяли участь у конкурсах, а саме:

  • міжнародному фестиваль-конкурсі мистецтв «SOLOVIOVART», місто Київ;
  • VII дистанційному міжнародному багатожанровому фестивалі мистецтв «Промені натхнення», місто Кривий Ріг;
  • міжнародному конкурсі RACCONTODIPRIMAVERA – 2021, Італія.
  • ІІІ Всеукраїнському конкурсі класичної музики імені П.І. Чайковського, місто Тростянець.

Солісти комунального закладу «Лебединський міський будинок культури» виконавчого комітету Лебединської міської ради взяли участь у Міжнародному багатожанровому конкурсі-мистецтв «STARWAY», Всеукраїнському багатожанровому конкурсі мистецтв «Талановиті українці», Міжнародному багатожанровому конкурсі мистецтв «APTAROUNDUS» (місто Київ),Всеукраїнському фестивалі конкурсі «Смайл-Фест». У звітному періоді провели творчий звіт дитячих колективів комунального закладу «Лебединський міський будинок культури» виконавчого комітету Лебединської міської ради. Солісти комунального закладу «Лебединський міський центр культури і дозвілля» виконавчого комітету взяли онлайн-участь у Міжрегіональному дистанційному багатожанровому фестивалі-конкурсі (місто Суми) та у III Міжнародному дистанційному фестивалі-конкурсі вокального та інструментального мистецтва (місто Дніпро).

Поділитися