«Весілля по-лебединські» або як вберегти себе від штрафу

В Лебединському міському художньому музеї імені Б.К.Руднєва радіють кожному весіллю, що проходить в будівлі Лебединського відділу ДРАЦСу (поруч з художнім музеєм), проте просять молодят, а також гостей події поводити себе більш цивілізовано та не порушувати вимог законодавства.

Зрозуміло, що весілля – подія радісна, і не всі можуть втримати себе в руках. Проте, якщо раніше всі факти порушення правил благоустрою та інші прикрі випадки не фіксувалися, то тепер, після налаштування системи відеоспостереження, в музеї зібралася чимала підбірка «епічних» бійок та кумедних падінь. Але, якщо такі події більше веселять, то є й ті, які вже непокоять. Серед них: викидання сміття під стіною музею, розбиті пляшки, келихи, а також бувають випадки справляння фізіологчної потреби біля стіни.

Наголошуємо, що кожен такий факт залишається на відео в HD-якості, і кваліфікується, як адміністративне правопорушення – порушення правил благоустрою, зокрема, що передбачає штраф в 1700 грн. Це останнє «китайське попередження», після якого музей буде звертатися до правоохоронних органів. На щастя відеопідтверджень, хоч відбавляй.

Тож, поводьмося всі як належить, і будь-ласка забирайте разом із собою всі пусті пляшки, тарілки, в тому числі розбиті. Такі випадки вже починають дратувати.

На фото (навмисно розмитому) молодята, які спеціально гатять фужери під стіною музею. Традиція, звісно цікава, та не під художнім музеєм.

Замість цього, краще замовити весільну фотосесію в художньому музеї, яка дійсно стане доброю згадкою, замість штрафу, який може прилетіти зовсім неочікувано.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

Поділитися