Літо в бібліотеці – цікаво щодня!

Літо для бібліотек громади – це пора творчості та активізації усіх форм масової роботи. Цьогорічні літні читання проходять під гаслом «Я + Книга = Бібліотека». Книгозбірні на гостини запрошують усіх бажаючих: відпочити в прохолодних залах, почитати цікаву книгу чи журнал, познайомитися з новинками громади в місцевих газетах, пограти у веселі ігри чи поблукати просторами Інтернету тощо. Заклади мають широкі можливості для того, щоб зробити дозвілля дітей, молоді та дорослих не тільки цікавим, а й змістовним та розвиваючим.

   Бібліотеки пропонують дітям святкові розваги та цікаві екскурсії, ігри та вікторини, інформ-хвилинки та інтернет-подорожі. Тут можна читати книги, малювати, гратися, дивитися мультики у мульт-салоні і ще багато іншого.

  Тінейджери можуть вільно спілкуватися з однолітками, дивитися різноманітні фільми та слухати музику, читати та обговорювати прочитане, грати та співати, займатися різноманітними видами прикладної творчості.

   Новинки літератури та періодичних видань, відпочинок і спілкування пропонують бібліотеки читачам поважного віку.

  В рамках циклу заходів до «зелених свят» в книгозбірнях громади пройшли цікаві народознавчі пізнавально-розважальні етно-програми.

  Жителям села Куданівка міською бібліотекою №3 була презентована книжкова виставка-інсталяція «Свята Трійця».

   Московськобобрицька СБФ запросила дітей на народознавчу годину: «Трійця літо привела». Бібліотекар Валентина Чеперис ознайомила присутніх з традиціями Зеленої неділі та презентувала книжкову виставку: «Зелена неділя квітує чар-зіллям». Діти створили неповторну композицію із духмяних трав і квітів. Всі присутні на заході запаслись позитивними емоціями, вдихнули аромати запашних трав і відмінно провели час.

  Також, з нагоди свята Івана Купала в бібліотеці презентовано виставку літератури: «Шануймо традиції нашого народу» та проведено народознавчу мандрівку: «У звичаях, традиціях народу ти душу України пізнавай». Присутні на заході дізналися про історію виникнення свята, про його звичаї, традиції, прочитали твір М.Гоголя «Вечір перед Івана Купала», збирали запашні польові квіти та сплели з них вінки.

  В ритуалі плетення купальських вінків також взяли участь Рябушківська СБФ разом з Рябушківським СК.

  До свята Івана Купала бібліотекар Маловисторопської СБФ Кравченко Людмила провела для народознавчу годину під назвою «Ой на Івана, ой на Купала…».

   До магії купальського свята долучилися й відвідувачі Гринцівської сільської бібліотеки з піснями і танцями.                                              

   В приміщенні Будильської бібліотеки до розміщено тематичну виставку, присвячену різдву пророка Іоанна Хрестителя – святу Івана Купала.

   В народознавчому бібліо-музеї міської бібліотеки №1 старовинного етно-одягу та предметів домашнього вжитку Лебединщини з’явились нові експонати, подаровані читачами бібліотеки.

   На канікулах до Рябушківської бібліотеки вже же зранку дітлахи приходять  на екскурсії, послухати живу казку, пізнати казкових героїв, почитати новинки періодики, одним словом, провести час цікаво та з користю.   

     Керівник гуртка «Умілі руки» Рябушківського СБК Яніна Шолудько запросила дітей літнього табору «Веселка» Рябушківського ЗЗСО познайомитися з цікавим журналом «Саморобки» та разом з бібліотекарем Рябушківської СБФ Ганною Башевник допомагали малечі виготовляти паперові іграшки (тваринок, птахів, автомобілі). Діти із задоволенням вирізали, склеювали та створювали паперових героїв, розвивали свої творчі здібності.

  На презентацію книжкової виставки «Літо без нудьги: сонце, книга, гарний настрій» до Василівської СБФ завітали найактивніші читачі бібліотеки – Даша, Аня, Лєра, Кіра.

  До дитячого та юнацького абонементу ЦМБ постійно приходять дітлахи як почитати цікаву книжечку, лежачи на кріслах-мішках, так і погратися та поспілкуватися з однолітками на килимі-казці.

  Міська бібліотека №1 запрошує юних художників взяти участь у конкурсі дитячих малюнків до 30-річниці незалежності України «Моя країна – Україна». Також працівники бібліотеки пропонують відвідувачам взяти участь у анкетуванні про книжкові вподобання, поширюють серед читачів флаєри про нові надходження літератури та закладки-рекламки бібліотеки.

  Всім, кого цікавить історія нашої держави, Московськобобрицька СБФ презентує тематичну книжкову виставку до 362 річниці перемоги війська Івана Виговського у битві під Конотопом: «Перемога, яку варто пам’ятати: Конотопська битва 1659 року». На виставці представлено книги та періодичні матеріали, що висвітлюють дані події.

  Триває літо, але у книжок немає канікул. Бібліотеки громади радо запрошують всіх бажаючих до літнього читання.

   Приходьте до бібліотек! Книги чекають на вас!

  Зав.міської бібліотеки №1 Світлана Дворницька

Поділитися