Запрошуємо на виставку «Давид Бурлюк: Ex Libris»

З 21 липня 2021 року Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва гостинно запрошує всіх охочих відвідати виставку «ДАВИД БУРЛЮК: EX LIBRIS», що присвячена 139-річчю від дня народження художника.

Давид Бурлюк (9 (21) липня) 1882 – 15 січня 1967) – відомий українсько-американський художник-футурист, теоретик мистецтва та поет, чия творчість визнана всім світом. Бурлюк стояв біля витоків нового мистецтва ХХ століття, ставши ідеологом та рушійною силою – футуризму. Його ім’я, очолюючи нове, незрозуміле, незбагненне, зухвале мистецтво футуризму, зламувало усталені горизонти, ставши синонімом величних перетворень, що відбувалися з мистецтвом.

Сьогодні, жодна історія не тільки української, а й світової культури ХХ століття не може бути написаною без вагомих посилань на роль творчості та організаційної активності Давида Бурлюка. Він став чи не вирішальною постаттю на багатьох важливих етапних поворотах.

Народився ж видатний художник в маленькому хуторі Семиротівка, поблизу села Рябушки на Лебединщині. Самої Семиротівка вже давно не існує. Лише залишки старого кладовища, фундамент, що заріс травою та кущі хрону свідчать, що тут жили люди. Проте, в цьому місці народився славетний художник-футурист Бурлюк, чиїм ім’ям неофіційно сьогодні називають все Урочище.

До експозиції тематичної виставки «Давид Бурлюк: Ex Libris» увійшли екслібриси Давида Бурлюка, що за останні роки були передані в дар Лебединському міському художньому музею від сумського художника Костянтина Аленінського та відомого мецената Івана Лозового. Доповнюють експозицію живописні твори присвячені Урочищу Бурлюк, а також виконані під час Бурлюківських пленерів в Лебедині.

Відвідати виставку «ДАВИД БУРЛЮК: EX LIBRIS» можна буде з 21 липня до 20 серпня 2021 року. Будемо раді вас бачити в Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва, за адресою:  м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81.  Сайт музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися