Треті Лебединські наукові читання: «Жінка у мистецтві»

18 травня 2021 року в Лебединському міському художньому музеї імені Б.К.Руднєва відбудуться Треті Лебединські наукові читання «Жінка у мистецтві», що присвячені 95-й річниці від дня народження відомої україно-американської мисткині Катерини Василівни Кричевської-Росандіч.

Наукові читання проходять в рамках науково-мистецького проєкту «УГОДА», між Лебединським художнім музеєм та кафедрою соціальної роботи та менеджменту в соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А.С. Макаренка.

Розпочнуться наукові читання о 12:00 в приміщенні художнього музею, за адресою: місто Лебедин, площа Волі, 17.

Участь у Третіх Лебединських наукових читаннях «Жінка у мистецтві» приймають 18 учасників. Серед них – кандидати і доктори наук, наукові співробітники музейних закладів, краєзнавці, майстри народного мистецтва, педагоги та студенти з Києва, Полтави, Опішні, Сум, Лебедина, Охтирки. На сьогоднішній день 11 учасників зареєструвалися для очного виступу та 7 для заочного (дистанційного).

В рамках проведення наукових читань була підготовлена та випущена друком Збірка наукових статей. Збірка сформована за результатами пошуково-просвітницької та науково-дослідницької роботи учасників третіх Лебединських наукових читань. До збірки увійшли 18 наукових статей, що дають уявлення про сучасні пріоритетні напрями дослідження проблеми функціонування жінки у мистецтві, про окремі творчі постаті та їхній художній доробок. Наклад видання – 100 примірників. Обсяг – 96 сторінок.

Опублікована збірка наукових статей «Жінка у мистецтві» за кошти благодійного фонду Івана Лозового.  Організатори наукових читань висловлюють щиру вдячність керівнику благодійного фонду Івану Лозовому, а також лебединським підприємцям Сергію Воронову та Сергію Демченку за допомогу у виданні збірки наукових статей.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

Поділитися