Запрошуємо на виставку «Балтійська симфонія»

Вперше в Лебедині – твори відомих художників Латвії, Литви та Естонії.

Скасована минулого року через карантинні обмеження, виставка «БАЛТІЙСЬКА СИМФОНІЯ» все ж таки прибуде в Лебедин.

З 13 травня 2021 року Лебединський міський художній музей імені Б.К. Руднєва спільно з Сумським обласним художнім музеєм імені Никанора Онацького гостинно запрошують шанувальників мистецтва відвідати виставку графіки художників Латвії, Литви та Естонії «БАЛТІЙСЬКА СИМФОНІЯ», яка присвячена Дню Європи в Україні.

До експозиції виставки увійшли 36 графічних творів видатних художників Балтії, що представлені у різноманітному стилістичному та технічному виконанні. На виставці можна буде побачити роботи митців, творчість яких розвивалася на паралелях офіційного та альтернативного мистецтва, завжди була яскравим прикладом європейського демократичного світогляду, у якому віддзеркалена духовна пам’ять народу з новітніми вирішеннями живописно-пластичних завдань, де людина є головним носієм культурно-мистецьких традицій.

Гордістю експозиції є твори визначних постатей в образотворчому мистецтві,  народних художників Латвії – Петеріса Упітіса (1899-1989), Карліса Цируліса (1925-1994), Олександра Юнкерса (1899-1976); знаних художників Литви – Йонаса Кузмінскіса (1906-1985), Самуеліс Розінас (1926-2006); та найвідоміших художників Естонії – Ало Хойдре (1916-1993) з Талліна та Ернста Тійдо (1913-1957) з Тартуса.

Загалом, на думку організаторів, виставковий проект «Балтійська симфонія» – це яскравий приклад європейської співпраці і дружби між Україною та країнами Балтії.

Відвідати виставку «БАЛТІЙСЬКА СИМФОНІЯ» із колекції Сумського обласного художнього музею імені Никанора Онацького можна буде в Лебедині лише один місяць – до 12 червня 2021 року (з дотриманням відповідних протиепідемічних заходів: масочний режим, соціальне дистанціювання).

Будемо раді вас бачити в Лебединському міському художньому музеї імені Б.К. Руднєва, за адресою:  м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81.  Сайт музею – http://artmuseum.lebedyn.org/

Художній музей

Поділитися