Відлетіли літа, помінялись епохи, але пам’ять нетлінна про героїв війни

9 травня… Знову і знову календар нам невблаганно нагадує, що ось уже 76 років ми живемо пам`яттю про Другу світову війну. У вічному боргу ми перед ветеранами війни, кому пощастило пройти через горнило битв і тими, хто не дожив до Дня Перемоги, а загинув, захищаючи світ від нацизму.

Ряд заходів патріотичного спрямування, присвячених Дню пам’яті та примирення і Дню Перемоги, проведено в бібліотеках Лебединської громади.

Відвідувачі бібліотечних закладів мають змогу згадати про важкі роки та важливі події Другої світової війни, про мужність та відвагу нашого народу, про героїв – партизанів та воїнів-земляків, познайомившись з матеріалами книжкових виставок, що оформлено у книгозбірнях громади: виставка-нагадування «Пам’ятати заради майбутнього» – КЗ «Лебединська центральна міська бібліотека», виставка-інсталяція «Обеліски стоять край дороги…» – міська бібліотека №1, виставка-спомин «Заради миру пам’ятаймо про війну» – міська бібліотека №2, виставка-портал «Подвиг вічний і незабутній» – міська бібліотека №3, виставка-реквієм «Подвиг. Пам’ять. Життя» – Боровеньківська сільська бібліотека-філія, виставка-тріумф «Перемога в серцях поколінь» – Будильська сільська бібліотека-філія, виставка-пам’ять «Пам’ятати заради майбутнього» – Василівська  сільська бібліотека-філія, виставка-вшанування «Наша шана вам, визволителі» – Маловисторопська  сільська бібліотека-філія, виставка-спомин «Доки живемо – пам’ятаємо» – Михайлівська  сільська бібліотека-філія, виставка-пам’ять «Тих днів не змовкне слава» – Московськобобрицька  сільська бібліотека-філія.

На тематичних викладках літератури до уваги користувачів представлено документальні та художні твори, що  розкривають історичну правду про трагічні дні війни, змальовують хоробрість та відвагу учасників воєнних подій, а також військові атрибути та предмети побуту того часу.

У рамках циклу заходів «Війна очима очевидців» в бібліотеці №2 відбулася зустріч із очевидцем військових подій Другої світової війни Саєвським В.С. На початок війни йому було лише 5 років, але страшні спогади тих часів навіки закарбувалися в його пам’яті. Василь Сергійович переглянув оформлені в бібліотеці книжкову та фото виставки, і поділився з бібліотекарами спогадами про важкі події Другої світової війни.

Василівська  сільська бібліотека-філія провела урок пам’яті біля братської могили «Пам’ятаємо. Перемагаємо» для юних жителів села. Працівники бібліотеки №2 організували акцію вдячності «Дякуємо вам…», в якій взяли участь місцеві жителі, що висловлювали слова подяки воїнам як тих часів так і сучасності за мирне небо над головою.

Поділитися