До уваги бджолярів!

Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» затверджено:

План породного районування бджіл;

Порядок видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки;

Порядок реєстрації пасіки;

Інструкцію з профілактики та встановлення факту отруєння бджіл засобами захисту рослин.

Порядком реєстрації пасіки визначено, що пасіка підлягає реєстрації за місцем проживання фізичної особи або за місцезнаходженням юридичної особи, яка займається бджільництвом в органах місцевого самоврядування.

Реєстрація пасіки проводиться за заявою власника пасіки або уповноваженої ним особи, після видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки (далі – паспорт пасіки) територіальним органом Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. До заяви додається засвідчена заявником копія паспорта пасіки.

У разі припинення діяльності пасіки її власник або уповноважена ним особа протягом десяти календарних днів письмово інформує про це орган місцевого самоврядування, де зареєстровано пасіку.

У разі перевезення (кочівлі) пасіки на адміністративну територію іншого органу місцевого самоврядування власник пасіки або уповноважена ним особа інформує про це вказані органи самоврядування.

Реєстрація пасік на території Лебединської міської територіальної громади здійснюється управлінням економічного розвитку і торгівлі виконавчого комітету Лебединської міської ради, за адресою: вул. Сумська, 12, каб. № 18, м. Лебедин, Сумська обл., тел. (05445)21438, ел. пошта: ekonomika_lbd@ukr.net.

Більш детально із Наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 19 лютого 2021 року №338 «Про деякі питання у сфері бджільництва» можна ознайомитися за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0280-21#Text.

Поділитися