Знайдено рештки нашого земляка часів II світової війни. Планується перепоховання


Відголос Другої світової війни ще не згас і хоч часом нам здається, що ми вже знаємо все про цей історичний період, відкриваються нові факти та артефакти.

Вчора, 20 квітня, завдяки ініціативи Лебединської міської ради та, безпосередньо, Лебединського міського голови Олександра Бакликова, було організовано повернення на історичну Батьківщину решток загиблого під час Другої світової війни нашого земляка – червоноармійця Осадчого Дмитра Федотовича.

Історико-патріотичне об’єднання «Пошук», що займається віднайденням загиблих солдат та командирів Червоної армії на території Житомирської області знайшло рештки нашого земляка – червоноармійця Осадчого Дмитра Федотовича.

В рамках науково-пошукових польових робіт ще 3 вересня минулого року представники об’єднання на території Пулинського району Житомирської знайшли рештки трьох червоноармійців. Встановити особу нашого земляка вдалося лише за допомогою медальйону, що він мав при собі.

Відомо, що Осадчий Дмитро Федотович народився 1921 року на Лебединщині у селі Василівка. До лав Червоної армії був призваний Штепівським військкоматом у травні 1941 року у званні рядового. Довгий час червоноармієць вважався зниклим безвісти та сьогодні встановлено, що він загинув у липні 1941 року на Житомирщині.

Рештки нашого земляка передані на історичну Батьківщину. Очікується, що 8 травня у День пам’яті та примирення його перезаховають у рідній Василівці.

Поділитися