У Лебедині вийшла друком збірка наукових праць

В ході підготовки до третіх Лебединських наукових читань, що проходять в рамках проекту «УГОДА» між Лебединським міським художнім музеєм імені Б.К.Руднєва та кафедрою соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка, вийшла друком збірка наукових праць «Жінка у мистецтві». Присвячені наукові читання 95-річчю від дня народження українсько-американської мисткині Катерини Кричевської-Росандіч.

Збірка сформована за результатами пошуково-просвітницької та науково-дослідницької роботи учасників третіх Лебединських наукових читань. До збірки увійшли 18 наукових статей, що дають уявлення про сучасні пріоритетні напрями дослідження проблеми функціонування жінки у мистецтві, про окремі творчі постаті та їхній художній доробок. Наклад видання – 100 примірників. Обсяг – 96 сторінок.

Свої наукові дослідження представили співробітники музеїв, науково-дослідних закладів та вищих навчальних закладів Києва, Полтави, Опішні, Сум, Лебедина, Охтирки. Те, що це грунтовне видання, свідчить список його авторів. Серед них – кандидати і доктори наук, наукові співробітники музейних закладів, краєзнавці, майстри народного мистецтва, педагоги та студенти. До більшості статей подано розлогі додатки та фотографії. Голова редакційної колегії – Валерій Панасюк – доктор мистецтвознавства, доцент кафедри соціальної роботи та менеджменту соціокультурної діяльності Сумського державного педагогічного університету імені А.С.Макаренка.

Безумовно, збірка приверне увагу тих, хто цікавиться мистецтвом, культурою і розвитком музейної справи.

Опублікована збірка наукових статей «Жінка у мистецтві» за кошти благодійного фонду Івана Лозового.  Організатори наукових читань висловлюють щиру вдячність керівнику благодійного фонду Івану Лозовому, а також лебединським підприємцям Сергію Воронову та Сергію Демченку за допомогу у виданні збірки наукових статей.

Самі ж наукові читання «Жінка у мистецтві» заплановані на 23 квітня 2021 року в приміщенні Лебединського міського художнього музею імені Б.К. Руднєва, за адресою: місто Лебедин, площа Волі, 17. Проте, у зв’язку із погіршенням епідеміологічної ситуації та запровадження обмежень «червоної карантинної зони», розглядається питання про перенесення наукових читань на травень 2021 року.

Про точну дату проведення наукових читань всі учасники будуть повідомлені 19 квітня 2021.

Андрій Гєльмінтінов, директор ЛМХМ

Поділитися