Педагоги громади обговорювали доступність якісної освіти в умовах пандемії COVID – 19

У рамках проєкту “Підвищення обізнаності про права людини у молодіжній сфері як відповідь на COVID-19 у Сумській області”, який реалізується Center for Euroinitiatives у партнерстві з Управлінням молоді та спорту Сумської ОДА за підтримки Європейського молодіжного фонду 17 лютого у приміщенні Центральної районної бібліотеки за ініціативи координаторки європейських ініціатив на Лебединщині, педагогічного працівника Лебединського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1 Наталії Логвиненко відбулося засідання круглого столу з теми “Доступність до якісної освіти в умовах пандемії у громаді”. Учасниками заходу стали педагогічні працівники громади. Лебединський ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1представили: Зазеко Ольга Володимирівна – голова шкільного методичного об’єднання вчителів суспільно – гуманітарного циклу, вчитель української мови та літератури вищої категорії, старший учитель, класний керівник 8 класу, Марченко Віта Олексіївна – учитель української мови та літератури вищої категорії, старший учитель, класний керівник 5 класу, Терно Людмила Миколаївна – голова шкільного методичного об’єднання вчителів фізично-оздоровчої та естетичної культури, учитель трудового навчання, образотворчого мистецтва та основ здоров’я, Неценко Ольга Олексіївна – очільниця творчої групи вчителів першої та вищої категорії, учитель зарубіжної літератури та російської мови І категорії, класний керівник 11 класу. Межиріцький ЗЗСО І-ІІІ ступенів представили: учитель біології І категорії – Перепічай Оксана Григорівна, учитель історії І категорії, голова шкільного методичного об’єднання суспільно-гуманітарних дисциплін – Малиш  Валерій Валерійович, учитель початкових класів ІІ категорії, голова шкільного методичного об’єднання вчителів початкових класів – Карпенко Галина Станіславівна. Михайлівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів представили : Алєксєєнко Людмила Анатоліївна – педагог-організатор, Шелест Марина Іванівна – соціальний педагог, Холоденко Ольга Юріївна – вчитель біології ІІ категорії, голова шкільного методичного об’єднання природничих дисциплін, класний керівник 6 класу, Бирюк Людмила Володимирівна – вчитель зарубіжної літератури, вчитель вищої категорії, голова творчої групи, класний керівник 8 класу. Комунальний заклад Сумської обласної ради “Лебединський фаховий медичний коледж імені професора М.І.Ситенка” був представлений Пальчиком Олександром Олександровичем – викладачем інформатики.

Педагоги наголосили на необхідності дотримання нормативно-правового забезпечення під час організації дистанційного навчання, звернули увагу на особливості використання інструментів спілкування у дистанційному навчанні відповідно до наявного системотехнічного забезпечення, розповіли про виклики, які стоять перед випускниками цього року, зауваживши, що саме від вікових особливостей залежить, у першу чергу, яка форма навчання є успішною та навели приклади із власного досвіду роботи, надавши оцінку організації різних форм співпраці зі здобувачами освіти, дійшли висновку, що саме офлайн навчання є найефективнішим.

А також учителі долучилися до обговорення колег, поділившись результатами опитування, анкетування  учнів навчального закладу.

Вчителі зі старостинських округів громади, зокрема Межиріцького, розповіли про успіхи випускників, які закінчили навчальний заклад у 2020 році, зауваживши, що за допомогою різних форм навчання старшокласники успішно справилися із дистанційною формою: троє учнів були нагороджені медалями, підтвердивши високий рівень на ЗНО, діти вступили на бюджетну основу і навчаються у вищих навчальних закладах. Педагоги поділилися досвідом роботи та  особливостями організації дистанційної та змішаної форм освіти в сільській місцевості.

А представники Михайлівський ЗЗСО І-ІІІ ступенів розповіли про переваги та недоліки дистанційної форми навчання, наголосили на проблемних питаннях та поділилися досвідом власної роботи.

Олександр Олександрович розповів  учасникам круглого столу про організацію дистанційного та змішаного навчання,онлайн-платформи, сервіси, що використовуються навчальним закладом і надав практичні рекомендації колегам, звернувши увагу на необхідність належного технічного забезпечення  для  організації освітнього процесу.

Обмінявшись досвідом, учасники Круглого столу подарували збірку поезії Ліни Костенко Центральній районній бібліотеці, вручивши книгу Ольховик Тетяні Савеліївні та подякувавши за гостинність.

Поділитися