У Лебедині провели черговий семінар для старост громади

З поглибленням децентралізаційних процесів в Україні посада старости отримала надзвичайно важливе значення. Це нова інституція. Посада старости створена для того, щоб соціальні, побутові та інші потреби мешканців села були задоволені. Щоб проблеми місцевого значення вирішувалися швидко, відкрито, зрозуміло, а інтереси всіх жителів сіл в територіальних громадах були належним чином представлені.

У виконавчому комітеті Лебединської міської ради зацікавлені в тому, щоб старости громади отримали нові знання та набули компетентностей, які допоможуть їм у майбутньому розв’язувати проблеми селян. Саме тому, для більш детального занурення у специфіку роботи старост було проведено черговий семінар.

На цьому семінарі-навчанні було порушено низку важливих проблем, зокрема, старости отримали відповіді на актуальні для себе питання:

  • про порядок оформлення спадкових справ громадян;
  • про порядок вчинення нотаріальних дій у сільських населених пунктах посадовими особами органів місцевого самоврядування;
  • про ефективність використання земель сільськогосподарського призначення на території старостинського округу;
  • про порядок організації роботи старости відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Положення про старосту.

Подібні тренінги проводяться вже не вперше. Інформації для засвоєння досить багато, але, зі свого боку, виконавчий комітет Лебединської міської ради готовий до тісного контакту зі старостами громади та налаштований на їх повну підтримку, у випадку необхідності.

Поділитися