Стан боротьби зі злочинністю

Ситуація стосовно стану боротьби зі злочинністю та охорони громадського порядку в місті Лебедині розглядалась сьогодні під час апаратної наради.

За словами начальника Лебединського відділення поліції Олександра Греся, протягом 2020 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено 219 заяв та повідомлень про кримінальні правопорушення та проступки (без урахування закритих). Із них, за результатами розслідування, 94 кримінальних провадження направлено до суду з обвинувальними актами, 1 – направлено до суду з клопотанням про застосування примусових заходів медичного характеру; 3 – направлено до суду з клопотанням про звільнення від кримінальної відповідальності, 14 – з угодою про визнання винуватості, за рештою 107-ми кримінальними провадженнями триває слідство.

Із загальної кількості  кримінальних проваджень та проступків: 40 – нетяжкі; 24 – невеликої тяжкості; 28 – середньої тяжкості; 46 – тяжкі; 7 – особливо тяжкі.

По закінченим кримінальним провадженням  та проступкам сума збитків, завданих фізичним та юридичним особам складає 267000 гривень, з них відшкодовано – 173000 гривень. Крім цього, за 2020 рік 1005 громадян на території міста Лебедина було притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення публічної безпеки, правопорядку та правил карантину. За порушення адміністративного законодавства сума штрафів, накладених на громадян склала 246253 гривні, з них сплачено – 40243 гривні.

Поділитися