Працювала Міська координаційна рада з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми

Сьогодні відбулося засідання Міської координаційної ради з питань сімейної, гендерної   політики та протидії торгівлі людьми.

Під час роботи члени координаційної ради розглянули та обговорили Указ Президента України від 21 вересня 2020 року № 398/2020 «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства» та розпорядження голови Сумської ОДА від 09.11.2020 № 556-ОД «Про затвердження плану заходів із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства, в Сумській області на 2020-2021 роки».

Голова координаційної ради Олена Кірєєва підвела підсумки стосовно роботи щодо попередження домашнього насильства, яка проводилась протягом 2020 року. Впродовж року спостерігається посилення уваги держави до проблем, які пов’язані з різними формами насильства. Указ Президента України № 398 від 21 вересня 2020 року «Про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства» підтверджує той факт, що проблеми, пов’язані з домашнім насильством, створення умов для реалізації кожною дитиною права на зростання у безпечному сімейному оточенні, є пріоритетом державної політики. Олена Василівна зазначила, що міжвідомча співпраця у питаннях протидії домашньому насильству є ефективним інструментом у подоланні цієї проблеми в нашому місті. Позитивними прикладами такої взаємодії є налагоджена співпраця служби у справах дітей, міського центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління праці, відділу освіти та відділення поліції. Після засідання робочої наради Міської координаційної ради, яка відбулася цьогоріч 11 вересня, узгоджена форма повідомлення про факти насильства стосовно дітей та за участі дітей, яку поліція надає протягом доби. Це значить, що служба у справах дітей, міський центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді, управління праці реагують протягом доби на повідомлення, проводять обстеження та з’ясовують факти, які призвели до насильства. Надають соціальну, психологічну, допомогу постраждалим особам, залучають фахівців інших установ та організацій.

Також члени  координаційної ради коротко прозвітували стосовно організації та сумісного проведення щорічної акції «16 днів проти насильства».

Наостанок Міською координаційною радою з питань сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми на 2021 рік було затверджено план роботи на 2021 рік.

Поділитися