Зимова казка у бібліотеках міста

Зима – пора дивовижних чудес та веселих свят. І дійсно, дива відбуваються все сьогодні, адже у міських книгозбірнях звичайний зимовий день перетворили на справжнє свято книжкові виставки, які оформлені до різдвяно-новорічних святкувань.

Виставки мають дійсно казковий вигляд, тому що прикрашені новорічною мішурою, ялинковими іграшками, імітацією бурульок, міні ялинкою та цікавими й яскравими книгами.

На виставках-інсталяціях: «Замріяна казка зими», «Зимова заметіль» та «Зима-чарівниця», розміщено книги народознавчого спрямування про звичаї та традиції українців під час зимових свят: «Звичаї нашого народу» Олекси Воропая, «Різдво, Коляда і Щедрий вечір» Ксенофонта Сосенка, «Йде до нас колядочка», «Веселих свят» Братів Капранових, «Чудеса Різдва» та інші.

Дізнатися про прикмети та заспівати веселу колядочку всі бажаючі зможуть, прочитавши такі книги: «Український народний календар», «Пори року», «Українці: Свята. Традиції. Звичаї», «Благослови, мати!».

Пірнуть у казкові пригоди юні читачі з книгами: «Казки зимовим вечором», «Новорічна книга», «Мої перші казки», «Ніч проти Різдва», «У країні сирних коників» Ярини Винницької, «Різдвяна історія ослика Хвостика» Олександра Гавроша тощо. Відтворити зимовий настрій за допомогою яскравих фарб та створити свої неповторні шедеври – особливе задоволення. Чудові колоритні малюнки дітей молодшого шкільного віку також стали окрасою святкової виставки в бібліотеці №2.

Поділитися