Вам, в ці дні шанування щирі

3 грудня 2020 в Лебединському міському художньому музеї ім. Б.К. Руднєва відкрилася виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Вам, в ці дні шанування щирі», присвячена Міжнародному дню людей з інвалідністю.

Організована виставка спільно з міським управління праці і соціального захисту населення виконавчого комітету Лебединської міської ради (начальник – Валентина Губська), в рамках Всеукраїнської акції  «16 днів проти насильства».

На виставці представлені понад 60 різноманітних робіт, створених учасниками чотирьох лебединських громадських організацій інвалідів. Зокрема,

представництва громадської організації «Спортивний клуб інвалідів «Фенікс» в Лебединському районі та м. Лебедин (голова – Тетяна Чуйко);

Лебединського міськрайонного товариства допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість та інші вади «Мрія» (голова Таїсія Іванчук);

Лебединської міської громадської організації інвалідів (голова – Валентина Литвиненко);

Лебединської територіальної організації «Українське товариство глухих» (голова – Лідія Попова).

Серед представлених виробів: вишиті рушники, серветки подушечки, картини, в’язані гачком та спицями іграшки, скатертини, пошиті робочі рукавички, кухонні фартухи та прихватки, вироби з бісеру, із стрічок, намальовані картини та багато іншого.

Вироби, представлені на виставці презентували представники громадських організацій: Тетяна Чуйко та Катерина Харченко («Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»); Валентина Литвиненко та Валентина Савчук (Лебединська  міська громадська організація інвалідів); Лідія Попова та Яна Лозова (Лебединська територіальна організація «Українське товариство глухих»); та представниця Лебединського міськрайонного  товариства допомоги дітям-інвалідам, що мають розумову відсталість та інші фізичні вади «Мрія».

Ольга Самсонова

Разом з громадськими організаціями, свої казкові живописні роботи представила наймолодша учасниця виставки – учениця 6-го класу – Ольга Самсонова.

– Інваліди – це не просто категорія людей, це окремі трагедії, окремі життя, окремі людські надії на те, що буде добре, – відзначила начальник міського управління праці та соціального захисту населення Валентина Губська. – Незважаючи на деякі невдачі та смуток, надія на краще та більш легше своє існування в суспільстві не залишає їх.

Валентина Губська також передала грамоти Департаменту соціального захисту населення Сумської облдержадміністрації Валентині Шеремет («Спортивний клуб інвалідів «Фенікс»), Яні Лозовій (Лебединська територіальна організація «Українське товариство глухих») та Любові Кривошей (Лебединська  міська громадська організація інвалідів).

Слова подяки та захоплення невтомною працею учасників виставки висловила заступник міського голови Олена Кірєєва.

Олена Кірєєва також вручила учасникам виставки дипломи від міського голови Олександра Бакликова «за вагомий внесок у відродження, розвиток та збереження народних художніх промислів та декоративно-ужиткового мистецтва, а також  з нагоди участі у  виставці  до Міжнародного дня людей з інвалідністю «ВАМ, В ЦІ ДНІ ШАНУВАННЯ ЩИРІ» в Лебединському художньому музеї імені Б.К. Руднєва» та солодкі подарунки від міського управління праці та соціального захисту населення.

Всім присутнім побажала витримки, здоров’я, оптимізму, благополуччя та сімейного затишку, – солістка міського відділу культури і туризму виконавчого комітету міської ради – Олена Листопад. На завершення заходу, вона також подарувала присутнім справжній концерт під гітару.

Учасники виставки до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Вам, в ці дні шанування щирі»

Відвідати виставку до Міжнародного дня людей з інвалідністю «Вам, в ці дні шанування щирі» в Лебединському міському художньому музеі ім. Б.К. Руднєва, можна буде до 12 грудня 2020 року (з дотриманням відповідних протиепідемічних заходів: масочний режим, соціальне дистанціювання, ін.). Музей знаходиться за адресою:  м. Лебедин, пл. Волі, 17, тел. 2-18-81. 

Художній музей

Поділитися