Міський голова Лебедина Олександр Бакликов взяв участь у проєкті Ради Європи

Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи активно ангажуються у процес підготовки до місцевих виборів в Україні 25 жовтня. Представники Конгресу тримають руку на пульсі подій в Україні, слідкують за перебігом передвиборчої кампанії та дотриманням законодавства, а також беруть активну участь у виборах як запрошені спостерігачі. В рамках співпраці з Асоціацією міст України представники Ради Європи проводять ряд зустрічей та круглих столів з представниками місцевого самоврядування України. Для наших європейських партнерів важливо знати, як виглядає виборчий процес з середини та чим саме вони зможуть допомогти.

Конгресмени активно контактують з очільниками міст України. Зокрема, вчора, 20 жовтня, міський голова Лебедина Олександр Бакликов провів брифінг, де розповів експертам з Європи та представникам Конгресу про особливості виборчого процесу в Україні загалом та на Лебединщині зокрема. Делегати від Ради Європи активно цікавилися темою та ставили багато питань про вибори у нашій громаді. Особливо активно обговорювалася тема з балотуванням на посаду голів міст людей, котрі не проживають на території громади або є абсолютними двійниками відомих місцевих активістів. Застосування таких виборчих технологій на місцевому рівні України викликає занепокоєння у наших європейських партнерів.

В рамках програми цього сесійного дня брифінги також провели міський голова Києва Віталій Кличко, міський голова Марганця Олена Жадко та міський голова Одеси Геннадій Труханов.

Серед експертів та представників Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи в онлайн-зустрічі взяли участь делегати з Великої Британії, Ірландії, Нідерландів та Словенії, а також професор Маркку Суксі з Фінляндії.

Після зустрічі, міський голова Олександр Бакликов зазначив:

Важливо спілкуватися з нашими іноземними партнерами, перебувати в постійному діалозі, встановлювати нові контакти та промувати Лебединщину. Це допомагає нам більше дізнатися одне про одного та в перспективі вийти на міжнародний рівень співпраці.

Поділитися