Виборче право в Україні

25 жовтня цього року відбудуться чергові місцеві вибори. На них обиратимуть депутатів сільських, селищних і міських рад та сільських, селищних і міських голів.

19 жовтня заступником начальника Лебединського бюро правової допомоги Євгенією Логвіненко, дотримуючись карантинних заходів, проведено інформаційний захід для суб’єктів пробації на тему: «Порядок заповнення виборчого бюлетеня».

Присутнім повідомили інформацію згідно Розяснень до постанови Центральної виборчої комісії від 10.10.2020 № 366 щодо порядку заповнення виборчого бюлетеня: «Голосування виборців на місцевих виборах здійснюється за допомогою виборчого бюлетеня. Він заповнюється виборцем особисто в кабіні для таємного голосування.

У виборчому бюлетені для голосування в територіальному виборчому окрузі з виборів депутатів в одному рядку, почергово зліва направо зазначаються: визначений жеребкуванням номер кожної місцевої організації політичної партії, повна назва відповідної організації партії, прізвище, імя та по батькові кандидата в депутати, включеного до єдиного виборчого списку під першим номером, два квадрати: порожній – для волевиявлення щодо організації партії, квадрат із нанесеним трафаретом – для можливого волевиявлення щодо кандидатів, включених до відповідного територіального виборчого списку організації партії, виборчий список із прізвищами, ініціалами всіх кандидатів та їх порядковими номерами трафаретним форматом зверху донизу, за якими їх включено до відповідного територіального виборчого списку організації партії, у дві колонки».

Бюлетень вважається недійсним у випадках якщо відсутня позначка за будь-яку партію; дві і більше позначки за різні партії.«Пам’ятайте, що на території України до кінця року діє адаптивний карантин, тому йдучи на вибори не забувайте про засоби індивідуального захисту та візьміть із собою ручку», – роз’яснила присутнім Євгенія Логвіненко.

Поділитися