В художньому музеї відбувся круглий стіл «Лебедин туристичний: міфи та легенди»

25 вересня 2020 року, з нагоди відзначення Всесвітнього дня туризму, в Лебединському міському художньому музеї імені Б.К.Руднєва відбулося засідання круглого столу «Лебедин туристичний: міфи та легенди».

Круглий стіл зібрав разом представників малого та середнього бізнесу, які залучені до маршрутів активного та пізнавального туризму, а також представників міської влади, культурно-мистецьких та інших закладів, які вже є та можуть бути потенційними туристичними об’єктами, істориків, краєзнавців, музейників та гідів. В режимі відео-конференції до роботи круглого столу долучився начальник відділу промоції та туризму Сумської ОДА Юрій Гладенко та доцент кафедри культурології Сумського Державного педагогічного університету ім. Макаренка Олександр Коваленко.

Даний захід став першим щаблем для розвитку ідей та ініціатив щодо розвитку туристичного потенціалу Лебедину, створення нових туристичних продуктів та туристичних локацій, які жваво обговорювались в місті останні роки.

Як зазначила модератор круглого столу – спеціаліст відділу культури та туризму Валентина Знаменщикова: «Основна мета даного заходу – не лише популяризувати серед місцевого населення та гостей міста внутрішній туризм, а й привернути увагу до туристичних об’єктів і просувати нові туристичні можливості міста Лебедина та навколишніх сіл». Завданням круглого столу також було запропонувати нові маршрути з активного і пізнавального туризму й зробити ці маршрути комерційно привабливими.

Привітав учасників круглого столу міський голова Олександр Бакликов. Він відзначив, що у фокусі заходів, що проводяться в місті з нагоди Всесвітнього дня туризму, є напрацювання рішень для розвитку туристичного потенціалу Лебедина та майбутньої об’єднаної громади. «В діалозі влада-громада-бізнес ми намагаємося вибудувати комунікації, що сприятимуть розвитку туристичного напрямку та залучення туристів на Лебединщину», – підкреслив міський голова.

Олександр Бакликов також відзначив подяками Фермерське господарство «Ферма ЕКО» (керівник – Ярина Снісаревська) «за багаторічну сумлінну працю із забезпечення організації туристичної діяльності в місті Лебедині, створення оригінальних туристичних продуктів та розвиток  нових туристичних локацій, а також з нагоди Всесвітнього Дня туризму та дня туризму в Україні». За активну виховну та просвітницьку діяльність, популяризацію туристичної діяльності в місті Лебедині, також відзначені подяками – настоятель Свято-Воскресенського храму архімандрит Лаврентій, почесний громадянин м. Лебедина Борис Ткаченко, директор школи-інтернат Анатолій Удод, викладач суспільних дисциплін Лебединського педагогічного коледжу Сергій Венгеровський, голова громадської ради м. Лебедина Наталія Пахомова та голова громадської організації «Народний простір Лебединщини» Тетяна Пікуза.

Учасники-доповідачі розповіли та репрезентували свої напрацювання з різних видів туризму, над якими працюють, вносили побажання та пропозиції щодо пріоритетних напрямків в подальшому: створення та забезпечення привабливого іміджу міста (Олександр Бакликов), залучення потоку туристів (Юрій Гладенко, Олександр Коваленко, Лідія Шеремет), збереження культурної спадщини (Борис Ткаченко, Анатолій Удод), розвитку міського туризму (Валентина Знаменщикова), участі в грантових проектах (Тетяна Пікуза), підвищення якості туристичних послуг, розвитку малого та середнього бізнесу (Наталія Пахомова), гастрономічного туризму (Валерій Чалий). Всі виступи викликали жваве обговорення серед учасників та гостей заходу.

Доповнили яскраву атмосферу виступів учасників круглого столу – фотовиставка Лілії Єфремової «Мандруємо Лебединщиною разом», місцеві лебединські пісні у виконанні народного аматорського ансамблю автентичного співу «Стріла» (керівник Тетяна Бондар) та творчі вітання на фортепіано (подароване музею благодійним фондом Івана Лозового) від викладача дитячої школи мистецтв Юрія Родькова.

Учасники заходу також мали нагоду не лише заслухали теоретичні доповіді фахівців та експертів, а й познайомитися із гастрономічними родзинками Лебедина – равлики (Ферма ЕКО), лебединський мед (пасіка Бориса Ткаченка), а також взяти участь в авто-мотопробігу по перспективним туристичним локаціям Лебедина.

Художній музей

Поділитися