Інформаційна година на тему: “Виборче право громадян”

5 вересня, в Україні офіційно стартував виборчий процес. Цього року вибори відбуватимуться за новим Виборчим кодексом, що враховує нову територіальну основу України.

Тож, для розуміння нового виборчого процесу, 07 вересня 2020 року начальник Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області Анатолій Глух та фахівець Лебединського бюро правової допомоги Ірина Лєвих, дотримуючись карантинних заходів, провели інформаційну годину з елементами тренінгу для суб’єктів пробації, які перебувають на обліку за вчинення кримінальних правопорушень на тему: «Виборче право громадян України».

На початку заходу присутнім повідомили загальну інформацію щодо проведення виборів. У другій частині заходу присутні дізнались про саму процедуру проведення голосування. А наприкінці тренінгу зупинились на питанні щодо особливостей голосування на виборчій дільниці за місцем перебування. Захід даного формату сприяє правовій освіченості суб’єктів пробації та обізнаності в законодавстві України, що допомагає громадянам відстоювати  свої права.

Поділитися