Стан благоустрою території міста

Про стан благоустрою території міста та підготовку до святкування Дня міста та Дня Незалежності України говорили сьогодні під час апаратної наради, проведеної міським головою Олександром Бакликовим. Зокрема, начальник управління житлово-комунального господарства Лебединської міської ради Олексій Парфило зазначив, що задля подальшого підтримання території міста у охайному та естетично привабливому стані та запобіганню накопичення сміття у вуличних урнах, в центральній частині міста було встановлено 23 додаткових урни, а саме: сквер Павла Полуботка – 13, вулиця Карпова – 3, вулиця Першогвардійська – 7.

З метою недопущення травмування мешканців міста на вулицях у темний час доби постійно проводиться ревізія вуличного освітлення. У 2020 році збільшено протяжність мережі вуличного освітлення на провулку Калініченків (350 м – 4 світлових точки), на вулиці Сумській (860 м – 15 світлових точок), на вулиці Степній (350 м – 4 світлові точки), на вулиці Кутузова (350 м – 4 світлові точки), на вулиці Освіти (150 м – 6 світлових точок), на вулиці Мічуріна (150 м – 4 світлові точки), на вулиці Труда (350 м – 4 світлові точки).

Комунальниками систематично здійснюється підрізка та зрізка аварійних дерев на вулицях міста, а також догляд за газонами та квітниками.

З метою контролю над розповсюдженням карантинних бур’янів, а саме амброзії полинолистої, працівниками комунального підприємства «Комбінат благоустрою виконавчого комітету Лебединської міської ради» впродовж вегетаційного періоду вищезазначеної рослини здійснюються ліквідаційні заходи (косіння та обробка препаратом «Стопамброзія») на центральних та прилеглих вулицях міста.

Для подальшого підтримання санітарно-епідеміологічної безпеки мешканців міста на регулярній основі здійснюється ліквідація несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ. Так впродовж семи місяців цього року було ліквідовано 17 несанкціонованих стихійних сміттєзвалищ.

Для покращення благоустрою та соціальної інфраструктури міста комунальники здійснили поточний ремонт та фарбування в’їзних знаків «Лебедин», замінили 3 державних прапора, відремонтували та пофарбували лави у сквері Павла Полуботка, встановили дитячий майданчик на вулиці Новопостроєній (сквер в районі магазину «Ольга»), замінили 60 погонних метрів бордюр, завершили улаштування нової пішохідної доріжки в мікрорайоні «Черемушки» неподалік навчального закладу «Сосонка».

З метою належного забезпечення мешканців міста питною водою на підвідомчій території було відремонтовано 4 колодязя. А також Олексій Іванович повідомив, що до 19 серпня заплановано виконати роботи з розміщення святкової атрибутики, а саме: поклейка білбордів, розміщення державної символіки, перетяжок, світлової ілюмінації. Впорядкувати території біля Меморіалу слави «Лебедина пісня», у скверах «Воїнської слави» та ім. Павла Полуботка, а також виконати ряд інших важливих заходів.

Поділитися