Інформаційна година із суб’єктами пробації

3 серпня з метою правової освіченості суб’єктів пробації працівниками Лебединського районного сектору філії Державної установи «Центр пробації» в Сумській області спільно з юристом Лебединського бюро безоплатної правової допомоги Іриною Лєвих, дотримуючись карантинних заходів, було організовано та проведено інформаційну годину на тему: «Законодавство України. Оплата праці».

Юристом бюро було окреслено питання: що таке заробітна плата, її мінімальний розмір, роз’яснено положення ст.24 Закону України «Про оплату праці» та про відповідальність посадових осіб за несвоєчасну виплату заробітної плати. У випадку, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Крім того, слід зазначити, що Конституція України гарантує право кожному громадянину на звернення до суду за вирішенням порушених прав. Тому, у разі порушення власником або уповноваженим ним органом законодавства про оплату праці працівник має право звернутися до суду з позовом про стягнення належної йому заробітної плати без обмеження будь- яким строком.

«Не дивлячись на те, що у сучасному світі досить часто робочі відносини не оформляються офіційно, кожен громадянин повинен знати свої права та вміти їх відстоювати» – підвів підсумок начальник уповноваженого органу Анатолій Глух.

Поділитися