В центрі міста замінили найпроблемнішу ділянку водогону

Вода, що тече з наших кранів, має велике значення для нашого комфортного повсякденного життя. Червень цього року, на жаль, подарував нам кілька днів, коли цього комфорту дуже бракувало, а водопостачання у різних районах нашого міста, час від часу, було перекрито.

Розв’язуючи це питання потрібно було мислити з огляду не на тактичну, а на стратегічну перспективу. Залатати порив в одному місці, закопати яму, а наступного дня розкопувати, адже порвало поряд – не той метод, який варто застосовувати. У зв’язку з цим було прийнято рішення замінити найбільш проблемний відрізок старої труби, у самому центрі міста, що дозволить ліквідувати проблему з поривами цієї ділянки на довгий час. Попри те, що кошти на заміну елементів водогону в бюджеті міста закладено не було, ситуація потребувала негайного реагування. Так, співпрацюючи між собою, “Водоканал”, “Комбінат благоустрою” та місцеві експерти з цього питання, змогли розпочати реалізовувати заплановане та замінити частину водогону протяжністю понад 30 метрів.

Річ у тім, що більшу частину лебединського водогону було збудовано ще у 50-х роках минулого сторіччя. Цей факт, укупі з різкою зміною атмосферного тиску, початком дачного сезону (початком масового поливу городів), актуальним станом труб та іншими призводив до постійних поривів труб у різних місцях міста. Особливого клопоту працівникам “Водоканалу” та мешканцям більшої частини Лебедина, включно з водіями, котрі були змушені об’їжджати ділянки з ремонтними роботами, доставляли пориви у самому центрі міста, по вулиці Т. Шевченка.

Шановні лебединці, просимо вибачення за принесені тимчасові незручності та дякуємо за розуміння.

Ми всі хочемо, щоб у нашому місті всім його мешканцям жилося комфортно. Давайте разом прагнути до цього!

Поділитися