Набір першокласників до шкіл на особистому контролі міського голови

Для більшості батьків головною радістю і гордістю в житті є їхні діти. Напевно, кожна мама й тато зацікавлені, щоб їхні діти росли у злагоді й достатку, були освіченими. Якщо перші два пункти батьки малюка, зазвичай, беруть на себе, то питання освіти власної дитини залежить великою мірою від школи та вчителів. Щороку до першого класу шкіл у Лебедині йдуть сотні дітлахів. Та цьогорічна кампанія набору першокласників дещо відрізняється від звичного стану речей.

Відповідно до рішення виконавчого комітету кожна школа має затверджену кількість класів з чітко регламентованою кількістю дітей у них відповідно до загальної кількості дітей відповідного віку. Жодна зі шкіл не може на власний розсуд набирати до перших класів більше дітей, ніж було передбачено, адже зміна цієї кількості тягне за собою відповідні фінансові ресурси.

Та що робити коли до одного з навчальних закладів міста стоїть черга з першокласників, а місць на всіх не вистачає? Саме з проханням вирішити це питання батьки майбутніх першокласників та педагогічний колектив школи звернулися до міського голови Лебедина Олександра Бакликова.

З метою задовольнити прохання батьків, вирішити проблемні питання з максимальною користю для міста, дітей та не виходячи за межі правового поля, міським головою було ініційовано ряд зустрічей з начальником відділу освіти виконавчого комітету Лебединської міської ради спільно з директорами шкіл. Такі зібрання покликані ще раз опрацювати порядок комплектування класів та проконтролювати дотримання лебединськими закладами освіти чинного законодавства. Міський голова Олександр Бакликов особисто зайнявся поглибленим вивченням цього питання та взяв його під свій контроль. Наразі, робота у напрямку розв’язання патової ситуації продовжується, триває обговорення виключно конструктивних пропозицій.

Шановні батьки майбутніх першокласників та вчителі шкіл нашого міста. Запевняємо вас, що усі можливі правові механізми вирішення цієї проблеми буде розглянуто та використано. Про результати буде повідомлено.

Поділитися