Інтереси Лебединщини відстоювали у Верховній Раді України

Делегація з Лебединщини щойно повернулася з Києва, де сьогодні на засіданні Уряду та підкомітету ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою вирішувалася доля Лебединської міської об’єднаної територіальної громади.

Вся Лебединщина затамувала подих в очікуванні новин зі столиці, адже ситуація навколо приєднання нашої громади до одного з районів Сумщини хвилює, напевно, кожного з нас.

Розповідаємо все в хронологічній послідовності.

Сьогодні на засіданні Уряду на чолі з прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем обговорювалися питання зміни адміністративно-територіального устрою нашої країни. Народний депутат України Микола Задорожній виступив зі словом, у якому озвучив бажання лебединської громади приєднатися до Сумського району.

Після цього, обговорення даного питання перенеслося в комітети та підкомітети ВРУ. Саме тут інтереси Лебедина та Лебединського району відстоювали наші делегати разом з очільником ОДА Романом Грищенком та вже згаданим нардепом Миколою Задорожнім. Всі вони, аргументуючи позицію громади, наполягали на приєднанні Лебединщини саме до Сумського району.

На даний момент з впевненістю можна констатувати, що сьогодні проєкт у якому Лебединський район приєднається до Охтирського не затвердили! Це хороша новина. Але розслаблятися ще занадто рано, адже це лише проміжний успіх. До чергового обговорення нашого питання підкомітет ВРУ з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування повернеться наступного тижня. Більше того, голова Сумської ОДА пообіцяв вже в найближчу неділю відвідати Лебедин разом з Міністром Кабінету Міністрів України Олегом Немчіновим, щоб особисто подивитися як живе наша громада та переконатися, що місце Лебединщини у Сумському районі.

Робота продовжується. Сподіваємось, що ми будемо почуті.

Дякуємо всім нашим землякам за добрі слова та побажання. Підтримка всієї нашої згуртованої громади відчувалася навіть на відстані, у кабінетах Верховної Ради України.

Поділитися