Сесія Лебединської райради від 6 червня 2020 р. за участі міського голови та депутатів міста

Новина про зміну адміністративно-територіального устрою регіону, що застала зненацька всіх мешканців нашої громади змусила зібратися на позачергову 34 сесію депутатський корпус районної ради, а також міського голову Олександра Бакликова, депутатів Лебединської міської ради та місцевих активістів. Згідно з новим проєктом закону ВРУ, місто Лебедин та Лебединський район мають приєднатися до складу Охтирського району.

Лебединська міська та районна ради завжди чітко висловлювала свою позицію, згідно з якою Лебединщина, зважаючи на ряд об’єктивних факторів, має приєднатися лише до Сумського району.

Міський голова Лебедина Олександр Бакликов виступив з категоричним засудженням проєкту закону, яким він є на даний момент, без врахування позиції самих лебединців. Окрім цього, розповів про те, яких заходів було вжито Лебединською міською радою для зміни існуючої ситуації, а також ініціював негайну поїздку очільників міста та району до голови Сумської обласної державної адміністрації з метою ще раз особисто донести свою позицію та домогтися змін, яких прагне лебединська громада.

Варто зазначити, що під час сесії від деяких депутатів та громадських активістів лунали заклики починати рішучі та навіть кардинальні заходи протесту, зокрема, перекриття загальнодержавних транспортних магістралей. Мета проста – привернути увагу до занепокоєння лебединців та врахувати думку Лебединської громади під час розгляду цього питання.

Публікуємо відео 34ї сесії Лебединської районної ради

Поділитися